Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Artiest en op zoek naar een podium? Hier kun je terecht

Aangeboden door ZIMIHC Theater Zuilen 7 juni 2019

Je bent amateurkunstenaar en wilt een groter publiek bereiken. Je act is rond, maar het enige wat ontbreekt is een podium om die op te voeren. Wat nu?… Iedereen die zich hierin herkent, kan aankloppen bij ZIMIHC theater Zuilen. Dit theater biedt Utrechters die kunst maken of programmeren een professioneel podium. Dit jaar viert ZIMIHC haar dertigjarig jubileum: reden voor een feestje! 

Bomvolle agenda

Ben je gek op kunst maar heb je geen ambitie om zelf op een podium te staan? Dan ben je ook welkom bij ZIMIHC theater Zuilen om (podium)kunst te kijken! Naast de vestiging in Zuilen, heeft ZIMIHC trouwens ook theaters in Overvecht en Wittevrouwen. Ter ere van het dertigjarig bestaan van ZIMIHC worden de hele maand juni allerlei leuke activiteiten georganiseerd bij de verschillende ZIMIHC-theaters. Zo vindt dit weekend Utrecht tekent plaats: een dag waarop tekenkunst centraal staat. Kijk mee met tekenaars aan het werk, of doe mee met één van de gratis workshops. Welke jubileumactiviteiten verder op de agenda staan, bekijk je hier.

Tekst gaat verder onder de foto

ZIMIHC Theater Zuilen
Foto: Michelle Fesenmeier

Een podium voor iedereen

ZIMIHC is er al dertig jaar lang voor alle amateurkunstenaars. Of je zingt, danst, acteert of spoken word artiest bent, maakt niet uit. “Voor alle kunstvormen, ben je welkom bij de ZIMIHC theaters”, vertelt Yvonne van ZIMIHC theater Zuilen. “Ook als je (nog) geen concrete voorstelling in gedachten hebt, kun je hier aankloppen. Samen met jou kijken we dan wat er mogelijk is.” Goed om te weten, is dat ZIMIHC in Utrecht drie theaters heeft van verschillende formaten. Of je nu een groot publiek verwacht of het liever intiem houdt: er is altijd een ZIMIHC theater dat bij jouw voorstelling past. En maak je kunst die eerder aan een muur thuishoort dan op een podium? Dan kun je jouw werk tentoonstellen in de expositieruimten in de foyer van de theaters.

Techniek en publiciteit

Hoe je een goede show neerzet, weet je als geen ander. Maar hoe het zit met licht, geluid en de promotie van je voorstelling? Daar heb je misschien geen idee van. Gelukkig hoeft dat ook niet, want naast een podium biedt ZIMIHC ook ondersteuning bij de techniek, publiciteit en kaartverkoop. Wel zo fijn dat jij je daar niet druk over hoeft te maken.

Online podium

Ook handig: behalve een echt podium biedt ZIMIHC Theater Zuilen amateurkunstenaars ook een online podium. Op de website van ZIMIHC vind je de grootste online database van amateurkunstenaars in Utrecht: een overzicht van kunstenaars mét portfolio en een agenda waarin jouw evenement vermeld wordt. Door je hier aan te melden, vergroot je bovendien je vindbaarheid én kom je makkelijk in contact met andere kunstenaars. Ben je bijvoorbeeld zanger en op zoek naar een gitarist? Of heb je een toneelstuk geschreven waarvoor je acteurs zoekt? Plaats je oproep bij ZIMIHC en wie weet vind je wie je zoekt!

Wil je meer weten over op het podium staan bij één van de ZIMIHC-theaters? Ga dan naar deze pagina. Nog een keer bekijken welke jubileumactiviteiten ZIMIHC organiseert? Dat doe je via de oranje button hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ZIMIHC Theater Zuilen. Meer over ZIMIHC Theater Zuilen ontdekken?

ZIMIHC Theater Zuilen theaters

GeopendHele dag

Prinses Christinalaan 1, Utrecht

Bekijk meer:theaters

adv.