Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2020 in Utrecht: dit is er te doen

Door Carin van der Meij 29 januari 2020

Utrecht kleurt – net als de rest van het land – op maandag 27 april 2020 oranje. Markten, feestjes en andere activiteiten: op koningsnacht en Koningsdag is in Utrecht van alles te doen. We hebben alles wat handig is om te weten over Koningsdag in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Update 24 maart: inmiddels is bekend dat alle evenementen tot 1 juni zijn afgelast. Koningsdag gaat dus ook niet door. Hier lees je er meer over

Dit jaar valt Koningsdag op een maandag. Het is een officiële feestdag, dus de meeste mensen zijn op deze dag vrij om de verjaardag van Willem-Alexander te vieren.

Wat kun je op Koningsdag doen in Utrecht?

De vraag der vragen: wat staat er op het programma? Genoeg! Houd je van een feestje? Die zijn er genoeg in Utrecht. Kan je niet wachten om een rondje over de vrijmarkt te lopen? In onze stad zijn kraampjes in overvloed. Het volledige programma vind je zo snel mogelijk op indebuurt Utrecht.

Welke vrijmarkten kan ik bezoeken in Utrecht?

Zoals altijd begint de vrijmarkt in het centrum van Utrecht op de avond vóór Koningsdag, dit jaar op zondagavond 26 april dus. De vrijmarkt start om 18.00 uur en eindigt op maandag 27 april om 18.00 uur. Iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. De vrijmarkt is bedoeld om tweedehandsspullen te verkopen en je mag géén eten of alcoholhoudende dranken verkopen. Wat je wel mag verkopen, zijn niet-alcoholische drankjes in een gesloten verpakking (denk aan een blikje frisdrank of een flesje water). Meer info over de vrijmarkt lees je binnenkort op deze plek.

Viert Utrecht nog koningsnacht?

De verjaardag van Willem-Alexander begint al met koningsnacht. Voor alle feestbeesten hebben wij een overzicht gemaakt van alle feestjes op zondag 26 april:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Wat is de weersverwachting op Koningsdag in Utrecht?

Zon, wind, regen, hagel: wat gaat het worden op Koningsdag? Wees goed voorbereid en neem hier een kijkje naar de weersvoorspelling van maandag 27 april:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Hoe kom ik op Koningsdag in Utrecht?

Goede vraag! Op deze nationale feestdag zijn veel Utrechters op de been. Wat betekent: drukte op de weg. Dit zijn de verkeersmaatregelen in en rondom onze stad:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Kan ik op 27 april nog wel winkelen of boodschappen doen?

Niemand vindt het leuk om voor een dichte deur te staan, dus check van te voren of de winkels en supermarkten met Koningsdag open zijn. Dat kan gewoon op indebuurt Utrecht, want wij zullen zorgen voor een handig overzicht!

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Is er nog wat te doen in de omgeving van Utrecht?

Denk maar niet dat Stadsnaam de enige is die Koningsdag uitbundig viert. Ook in de omgeving is er genoeg leuks te ondernemen. Bekijk hier het koningsdagprogramma van plaatsen als Nieuwegein, Maarssen, Houten en Zeist.

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

adv.