Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2019 in Utrecht: plassen, parkeren en andere praktische info

Door Anne-Meike van den Berg 26 april 2019

Let op: Dit artikel bevat verouderde informatie. Alle informatie over Koningsdag 2020 in Utrecht vind je hier.

Natúúrlijk ben je tijdens Koningsnacht en Koningsdag 2019 in Utrecht te vinden. Dan is het wel zo handig om een aantal praktische zaken op een rijtje te hebben. Waar kun je parkeren, bijvoorbeeld? En wat doe je als je midden in het feestgedruis staat en opeens gigantisch moet plassen? We hebben deze en meer praktische info over Koningsnacht en Koningsdag in Utrecht voor je verzameld.

Koningsdag in Utrecht: hoe kom je er (en hoe komt je weer thuis)?

Goed, allereerst moet je natuurlijk in het centrum van Utrecht zien te komen tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Daar gebeurt het tenslotte. Er is een aantal opties:

Hiervoor ben ik een website aan het maken waarmee bezoekers van Koningsdag live de actuele beschikbaarheid van fietsenstallingen in de binnenstad kunnen inzien. Deze tool, die we P-fiets Live

Vrijmarktgebied autovrij

Handig om te weten: van 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 uur is het vrijmarktgebied (het gebied binnen de paarse lijnen op de kaart hieronder) helemaal autovrij. De rest van de binnenstad mag je vanaf vrijdag 26 april 16.00 uur tot zaterdag 27 april 23.00 uur alleen uitrijden, maar niet inrijden. Het gaat om het gebied binnen de oranje lijnen op de kaart hieronder. Je kunt dit gebied alleen uitrijden via de Tolsteegbrug (Ledig Erf).

Hoge nood! Plassen tijdens Koningsdag

Bier geeft plezier, maar je gaat er ook van plassen. Natuurlijk kun je in een café naar de wc gaan tijdens Koningsnacht of Koningsdag, maar er zijn ook genoeg openbare toiletten waar je je behoefte op kunt doen. Op het kaartje hieronder staan de openbare toiletten aangegeven.

koningsdag utrecht 2019
Bron: Gemeente Utrecht

Vaarregels tijdens Koningsdag in Utrecht

Vier jij Koningsdag vanaf het water? Leuk! Er geldt wel een aantal speciale vaarregels in Utrecht. Op de Oudegracht en de singels is er eenrichtingsverkeer voor alle boten. Op de Oudegracht geldt ook een afmeerverbod. Let ook even op dat als je de boot bestuurt, het alcoholgehalte in je bloed niet hoger dan 0,5 promille mag zijn. Dat is ongeveer één glas voor een vrouw en twee glazen voor een man.

Lees ook:

Dit moet je weten over de vrijmarkt tijdens Koningsdag in Utrecht (2019)

Let op: Dit artikel bevat verouderde informatie. Alle informatie over Koningsdag 2020 in Utrecht vin...

Koningsdag 2019 in Utrecht: dit is er te doen in de wijken

Koningsdag in Utrecht 2019: alle feestjes op een rij

Koningsdag Utrecht 2019: dit is er te doen

Koningsnacht 2019: alle feestjes in Utrecht op een rij

adv.