Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geld verdienen met Koningsdag in Utrecht: zo doe je dat

Aangeboden door Huren.nl 15 april 2019

Met het festivalseizoen in het vooruitzicht is een goedgevulde spaarpot wel zo fijn. Het perfecte moment om een extra zakcentje te verdienen, is natuurlijk Koningsdag! Wil jij dit jaar geen bakken met geld uitgeven maar juist verdienen? Wij geven je graag wat tips. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kleedje 2.0

Ligt jouw zolder vol met spullen die je zelf niet meer gebruikt? Koningsdag is natuurlijk dé perfecte gelegenheid om ze te verkopen. Om op de vrijmarkt op te vallen tussen de zee van kleedjes, is het slim om jouw spullen net wat anders te presenteren. Huur dit jaar een mooie marktkraam en stal al je spullen netjes naast elkaar uit. Zo ligt alles nét wat hoger, waardoor het beter opvalt en minder snel vies wordt. Je kunt de kraam natuurlijk ook nog versieren om extra aandacht te trekken. Lichtjes, glitters, bloemen; pak groots uit en laat die kopers maar komen!

Wees er vroeg bij

De marktkraam is gehuurd en alle spullen om te verkopen liggen klaar. Nu moet je alleen nog een goede plek vinden op de vrijmarkt om jouw handeltje op te zetten. Besef dat het heel belangrijk is om er op tijd bij te zijn. Traditiegetrouw begint de Utrechtse vrijmarkt al op de avond voor Koningsdag, vrijdag 26 april dus. Vanaf 18.00 uur mag alle handelswaar tevoorschijn worden gehaald, en de vrijmarkt duurt tot 18.00 uur op zaterdag 27 april. Zoek vooraf uit waar je wilt gaan staan, zodat je niet op de dag zelf nog door de stad moet dwalen op zoek naar een plekje.

Er moet ook gegeten worden

Koningsdag oranje tompouce
Foto: ANP

Een hele dag feestvieren maakt hongerig, dus eetgelegenheden doen op Koningsdag standaard goede zaken. Als je het leuk vindt om te koken, kun je op de vrijmarkt gaan staan met zelfgemaakte gerechten of snacks. Regel warmhoudapparatuur of maak ter plekke wat klaar op de barbecue; wedden dat jij héél wat hongerige feestgangers blij gaat maken! Is koken niet jouw ding, dan kun je natuurlijk ook gaan voor kant-en-klaar eten of drinken. Huur een mooie bar of vriesapparatuur, sla drank en ijs in en je bent klaar voor een (winstgevende) Koningsdag!

Showtime

Foto: ANP

Ben je geen fan van verkopen, dan kun je op Koningsdag gelukkig ook op allerlei andere manieren geld verdienen. Voor muzikanten (in de dop) is deze dag een mooi moment voor een openluchtconcert. Geen gesjouw met dozen vol spullen, maar gewoon lekker doen waar je goed in bent. Om het publiek mee te krijgen, is het slim om hen bij je optreden te betrekken. Laat voorbijgangers bijvoorbeeld verzoeknummers indienen. Verder hoef je alleen nog maar te zorgen voor een goede geluidsinstallatie en speakers en de show kan beginnen. Op Huren.nl kun je zien welke bedrijven in Utrecht verhuren wat jij nodig hebt voor je optreden. Mocht je dus nog meer apparatuur nodig hebben, dan is dat zo geregeld. 

Speeltijd

Je kunt net zoals deze Utrechter een spookhuis inrichten en een toegangsprijs vragen, maar geld verdienen kan nóg makkelijker. Online huur je gemakkelijk een rodeostier, boksbal of een springkussen waarmee je tijdens Koningsdag voor het nodige vermaak kan zorgen. Vind je dit te standaard, dan kun je gaan voor een origineler spel. Van een curlingbaan tot een airhockeytafel: je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te huur. Dat is nog eens een leuke manier om je Koningsdag door te brengen!

Ontvlucht de drukte

Tuincentrum Overvecht Utrecht
Foto: Tuincentrum Overvecht

Mocht je nu liever alle Koningsdag-drukte ontvluchten, dan kun je op Koningsdag ook een bezoekje brengen aan een bouwmarkt of tuincentrum in de stad. Geld verdienen zul je hier niet doen, maar van shoppen met korting worden we net zo gelukkig!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Huren.nl. Meer over Huren.nl ontdekken?

Huren.nl dienstverlening

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.