Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over de vrijmarkt tijdens Koningsdag in Utrecht (2019)

Door Janine Guijt 26 april 2019

Let op: Dit artikel bevat verouderde informatie. Alle informatie over Koningsdag 2020 in Utrecht vind je hier.

Heb jij je zolder/schuur/opberghok al opgeruimd? De vrijmarkt tijdens Koningsdag in Utrecht is het perfecte moment om van je oude zooi af te komen én een leuk zakcentje te verdienen. Of, als je geen zin hebt om zelf op een kleedje te gaan zitten, om een nieuw item te scoren voor weinig geld. We hebben alles wat je wilt weten over de vrijmarkt tijdens Koningsdag (2019) in Utrecht, voor je op een rij gezet.

Vrijmarkt in de binnenstad

Zoals altijd begint de vrijmarkt in Utrecht op de avond vóór Koningsdag, dit jaar op vrijdagavond 26 april dus. De vrijmarkt start om 18.00 uur en eindigt op zaterdag 27 april om 18.00 uur. Iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. Op het kaartje hieronder zie je de locatie van de vrijmarkt aangegeven met groene lijnen. Het gebied binnen de paarse lijnen is van 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 uur helemaal autovrij.

Tekst gaat verder onder het kaartje

Kaartje: Gemeente Utrecht

Regels tijdens de vrijmarkt op Koningsdag

Iedereen mag tijdens Koningsdag een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. Je kunt geen standplaats of kraam huren. De vrijmarkt is bedoeld om tweedehandsspullen te verkopen en je mag géén eten of alcoholhoudende dranken verkopen. Wat je wel mag verkopen, zijn niet-alcoholische drankjes in een gesloten verpakking (denk aan een blikje frisdrank of een flesje water).

Kindervrijmarkt in Utrecht

Park Lepelenburg wordt tijdens Koningsdag omgetoverd tot een vrijmarkt voor kinderen. Alle Utrechtse kids zijn welkom om spulletjes te verkopen of op te treden. Wil je dansen, zingen of een andere toffe act toen? Of wil je alvast een kleedje reserveren? Je kunt je hier opgeven voor de kindervrijmarkt in Lepelenburg.

Ook het Nicolaaskerkhof, het Nijntjepleintje, en de Van Asch van Wijckskade zijn gereserveerd voor kinderen die hun spullen willen verkopen.

Vrijmarkten in de rest van Utrecht

Ook op andere plekken zijn er tijdens Koningsdag (kinder)vrijmarkten in Utrecht. Hier lees je er meer over.

Meer lezen over Koningsdag in Utrecht:

koningsdag utrecht

Koningsdag 2019 in Utrecht: dit is er te doen in de wijken

Let op: Dit artikel bevat verouderde informatie. Alle informatie over Koningsdag 2020 in Utrecht vin...

Koningsdag in Utrecht 2019: alle feestjes op een rij

Koningsdag Utrecht 2019: dit is er te doen

Koningsdag ‘light’: er komen tóch wel pleinfeesten in de binnenstad van Utrecht

adv.