Dit moet je weten over de vrijmarkt tijdens Koningsdag in Utrecht 2018

Door Anne-Meike van den Berg 26 april 2018

Dit is een verouderd artikel. De nieuwste versie van dit artikel vind je hier.

Heb jij je zolder/schuur/opberghok al opgeruimd? De vrijmarkt tijdens Koningsdag in Utrecht is het perfecte moment om van je oude zooi af te komen én een leuk zakcentje te verdienen. Of, als je geen zin hebt om zelf op een kleedje te gaan zitten, om een nieuw item te scoren voor weinig geld. We hebben alles wat je wilt weten over de vrijmarkt tijdens Koningsdag (2018) in Utrecht, voor je op een rij gezet.

Vrijmarkt in de binnenstad

Zoals altijd begint de vrijmarkt in Utrecht op de avond vóór Koningsdag, dit jaar op donderdagavond 26 april dus. De vrijmarkt start om 18.00 uur en eindigt op vrijdag 27 april om 18.00 uur. Iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. Op het kaartje hieronder zie je de locatie van de vrijmarkt aangegeven met groene lijnen. Het gebied binnen de paarse lijnen is van 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 uur helemaal autovrij.

Tekst gaat verder onder het kaartje

vrijmarkt-koningsdag-utrecht-2018
Kaartje: Gemeente Utrecht

Regels tijdens de vrijmarkt

Iedereen mag tijdens Koningsdag een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. Je kunt geen standplaats of kraam huren. De vrijmarkt is bedoeld om tweedehandsspullen te verkopen en je mag géén eten of alcoholhoudende dranken verkopen. Wat je wel mag verkopen, zijn niet-alcoholische drankjes in een gesloten verpakking (denk aan een blikje frisdrank of een flesje water, bijvoorbeeld).

Kindervrijmarkt in Utrecht

Park Lepelenburg wordt tijdens Koningsdag omgetoverd tot een vrijmarkt voor kinderen. Alle Utrechtse kids zijn welkom om spulletjes te verkopen of op te treden. Wil je dansen, zingen of een andere toffe act toen? Of wil je alvast een kleedje reserveren? Je kunt je hier opgeven voor de kindervrijmarkt in Lepelenburg.

Ook bij de Oudenoord, op het plein tegenover LOU, is er een kindervrijmarkt. Van 8.00 tot 12.00 uur kunnen kinderen hier spulletjes verkopen of iets anders leuks doen. Op donderdag 26 april vanaf 16.00 uur mag je je plekje alvast met krijt vastleggen. Bekijk hier meer informatie over de kindervrijmarkt bij LOU.

koningsdag-2018-utrecht-18

Koningsdag 2018: dit is er te doen in Utrecht

>>> Dit is een oud bericht. Lees hier wat er te doen is in Utrecht tijdens Koningsdag 2019. Konin...

Koningsnacht 2018: alle feestjes in Utrecht op een rij

>>> Dit is een oud bericht. Bekijk hier alle feestjes in Utrecht tijdens Koningsnacht 2019. Wat j...

adv.