Tijdens KNUS Utrecht verandert de binnenstad in één grote kerstmarkt

Aangeboden door Winter Utrecht 5 december 2018

Zet je wandelschoenen maar klaar, want op 14, 15 en 16 december 2018 is het tijd voor Knus Utrecht! Tijdens dit winterse weekend wordt de binnenstad van Utrecht omgetoverd tot een kerstmarkt, festival en huiskamer in één. Dat wil je niet missen en dat kan ook bijna niet: Knus Utrecht is namelijk overal! 

Zeven verschillende kerstmarkten

Op maar liefst zeven plekken in de binnenstad wordt er een kerstmarkt georganiseerd. Je kunt ze alle zeven afgaan, want iedere kerstmarkt heeft een ander thema. Je kunt naar de Streekmarkt, de Twijnstraatmarkt, de Swan Market, de Zelfgemaakte Markt en naar het wijnfestijn van Fonteyn. Bij Grand Hotel Karel V en het Utrechts Archief ben je ook van harte welkom. Zij organiseren ieder hun eigen kerstmarkt.

Huiskamers in de buitenlucht

Heb je genoeg gestruind? Dan zijn er genoeg leuke plekken om even uit te rusten. Door de hele binnenstad vind je locaties die eruitzien als een knusse huiskamer. Het zijn ideale plekken om je op te warmen bij een haardvuur of onderuit te zakken op een comfortabele stoel. In de huiskamers is het nooit stil. Je kunt er mooie optredens bekijken van onder andere The Bakery, Stukafest, Theatergroep Aluin en Het Literatuurhuis.

Tekst gaat verder onder de foto 

Knus Utrecht
Foto: Juri Hiensch

Het wordt… lekker Knus

In de huiskamers word je vermaakt, maar ook buiten die locaties om is er van alles te beleven. Breng een bezoek aan de antikoudevoetendisco, maak een ritje in de zweefmolen, zing mee met het meerstemmig kerstkoor of speel mee in een straattheater act. Het kan allemaal tijdens Knus Utrecht 2018!

Winter Utrecht

Wil je meer lezen over wat er allemaal te doen is in de wintermaanden in Utrecht? Klik dan op de onderstaande button van Winter Utrecht. Daar vind je een compleet overzicht van de leukste uitjes voor jong en oud. Lees ook:

Nijntje wintermuseum

Sleetje rijden en kerstengelen versieren: het kan binnenkort in het nijntje wintermuseum

Nijntje is druk! Ze is bezig met het herinrichting van haar museum, dat op 4 december 2018 helemaal ...
Alone@Home Winter Utrecht

Stadsschouwburg presenteert: doldwaze winterkomedie voor de hele familie

Stel je voor: je ouders gaan op vakantie en jij past op het huis. En juist op dat moment staan er in...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Winter Utrecht. Meer over Winter Utrecht ontdekken?

Winter Utrecht

bezienswaardigheden

Catharijnesingel 38, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.