Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip: bij restaurant Blauw stel je nu je eigen rijsttafel samen voor thuis

Aangeboden door Blauw 23 december 2020

Breng jij de feestdagen normaal het liefst door op een zonnige bestemming? Er tussenuit gaan kan dit jaar helaas niet, maar de kerst thuis een tropisch tintje geven, kan natuurlijk wél. Laat het gourmetstel dit jaar lekker in de kast staan en ga voor een Indonesische rijsttafel van restaurant Blauw!

Let op: het menu is uitverkocht voor de kerstdagen. Je kunt weer bij Blauw bestellen vanaf 27 december 2020. 

Ben je een beetje thuis in de Utrechtse horecascene, dan weet je vast dat Blauw de place to be is voor culinair Indonesisch eten. De zaak is niet voor niets opgenomen in Gault & Millau’s lijst van 500 lekkerste restaurants in Nederland! Met name de (vega) rijsttafels van Blauw zijn heel geliefd. Ook tijdens kerst geniet je hiervan: rijsttafels zijn namelijk dagelijks te bestellen en af te halen. Speciaal voor de feestdagen hebben de chefs een luxe driegangenmenu samengesteld met rijsttafel als hoofdgerecht!

Je eigen rijsttafel samenstellen

Het allerleukste is dat je tijdens kerst de mogelijkheid krijgt om je eigen Indonesische rijsttafel samen te stellen. Het menu bevat verschillende standaardgerechten, waaronder nasi goreng, sayur lodeh en gado gado. Als voorgerecht heb je keuze uit drie verschillende soepen: soto ayam, laksa udang en (vegetarische) laksa tahu.

Aanvullende gerechten waarmee je de rijsttafel kunt uitbreiden, zijn onder meer daging rendang (pittig gestoofd rundvlees), ayam rica (pittige kippendijfilet met citroengras), ikan mentega (kabeljauw in zoete kecapsaus) en tahu peteh (tofu met petehbonen en kokosmelk). Het volledige menu bekijk je hier.

Foto: Blauw
Foto: Blauw
Foto: Blauw

Huisgemaakte gin-tonic, spekkoek en meer

Naast de rijsttafel bevat Blauws kerstmenu ook de huisgemaakte gin-tonic BLAUW als aperitief én een heerlijk toetje. Het toetje bevat diverse Indonesische lekkernijen: een stuk spekkoek original, spekkoek pandan, dadar gulung (Javaans pannenkoekje) én twee spicy chocolate fudges. Selamat makan!

Praktische informatie

Het uitgebreide driegangenkerstmenu van Blauw is voor twee personen en kost € 90,-. Bestellen kan tot en met 15 januari 2021 via deze link. Goed om te weten: alle gerechten worden koud meegegeven, inclusief opwarminstructies.

Geniet je liever van een losse rijsttafel tijdens kerst of oud en nieuw? Ook dat is nog steeds dagelijks mogelijk. Voor € 55,- bestel je Blauws authentieke vis, vlees of vega rijsttafel voor twee personen.

Psst… ben je nog op zoek naar een mooi en origineel cadeau voor onder de boom of zomaar? In de webshop van Blauw vind je twee kookboeken die heel leuk zijn om te geven. In het sambal kookboek (€ 23,99) vind je vijftig recepten voor traditionele sambal. In het kookboek BLAUW (€ 25,99) vind je zeventig signature dishes van Blauw om thuis te maken. Deze bijdrage wordt je aangeboden door Blauw. Meer over Blauw ontdekken?

Blauw


Geopend18:00 - 22:30

Springweg 64, Utrecht

adv.