Naar de kerk met kerst saai? Niet op deze plekken in Utrecht!

Door Liselotte Idema 20 december 2016
<< < Pagina 1 / 5 >

Gelovig of niet; met kerst gaan veel mensen naar de kerk. Dat kan ook in Utrecht! Er wordt van alles georganiseerd. Van concert tot nachtdienst, en van theatervoorstelling tot levende kerststal. Wie, wat, waar en wanneer? Dat lees je hier.

Kerstliedjes in de Domkerk

domkerk
Foto: Promotie Utrecht, Anna v Kooij

Iedere zaterdagmiddag kun je naar muziek luisteren in de Domkerk. Op de dag voor kerst staat het concert in het teken van kerst tijdens Festival of Lessons and Carols. Gesproken teksten en liedjes over kerst wisselen elkaar af tijdens het muziekfeest dat gratis te bezoeken is. Aan het eind kun je een vrijwillige bijdrage doen.

Domkerk, 24 december, 15:30 uur

Herdertjesviering in Lombok

kerk loombokOp kerstavond is het tijd voor de Herdertjesviering in de Antoniuskerk in Lombok. Leuk voor kids, want er worden kerstliedjes gezongen én kinderen spelen het kerstverhaal. Aan het eind van de viering kun je een mok warme chocolademelk drinken. Ook is er een inzamelingsactie voor babykleertjes, heb je die nog in huis? Lever ze in!

Op 24 december om 19.00 uur in de Antoniuskerk (gratis)

Vier kerstavond met het Leger des Heils 

kerk zuilen
Foto: Facebook Bethelkerk

Net als ieder ander jaar kun je naar de kerstnachtdienst van het Leger des Heils. Dit jaar is de dienst in de Bethelkerk in Zuilen. Het thema van de dienst is ‘Kerstfeest.. waardevol, waardevast of waardeloos?’ Er worden bekende kerstliedjes gezongen. De Brassband Breukelen is er ook bij, dat wordt dus swingen!

Op 24 december om 21:00 uur (gratis)

Kinderkersttheater in Domkerk

domkerk utrecht
Foto: Facebook Domkerk Utrecht

De kerstvoorstelling van Theater Gnaffel gaat over Fien. Een kerstboom, cadeautjes en de kerstman, volgens haar oma leidt het alleen maar af van waar het echt om gaat. Fien vindt dat maar saai. Met poppen zo groot als mensen spelen ze een kindervoorstelling in de Domkerk.

Zaterdag 24 december om 19:00 uur. Kinderen tot 12 jaar gratis, ouders en ouderen kunnen een kaart kopen bij de receptie.

Levende Kerststal 

levende kerststal
Foto: ANP

Op tweede kerstdag kun je bij de Majellakerk in Utrecht West een kijkje nemen in de levende kerststal. Er is beschuit met muisjes, warme chocolademelk én kinderen kunnen op een ezeltje rijden.

26 december, 14:00 tot 16:00 uur Majellakerk, Vleutenseweg 517

<< < Pagina 1 / 5 >
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie