Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig! Een overzicht van alle kerstmarkten in Utrecht in 2019

Door Bonnie Dekkers 18 november 2019

Sfeervolle feestverlichting, kraampjes vol kerstcadeaus en dampende glazen glühwein: wij zijn dól op kerstmarkten! In Utrecht kun je in de wintermaanden heel veel kerstmarkten bezoeken. We hebben alle Utrechtse kerstmarkten in 2019 voor je op een rij gezet. Veel plezier!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kerstfestijn met toeters en jingle bellen

Kerstmarkt Haarzuilens

Als wij kerstmarkt zeggen, dan zeg jij natuurlijk: glühwein, kerstbomen met lichtjes en warme wafels. De Country & Christmas Fair vindt plaats bij Kasteel de Haar en tilt het idee van een kerstmarkt naar een hoger niveau. Van dinsdag 19 tot en met zondag 24 november 2019 kun je genieten van een waanzinnig kerstfestijn met toeters en jingle bellen.

Country & Christmas Fair – dinsdag 19 november tot en zaterdag 23 november van 10.00 tot 22.00 uur en zondag 24 november van 10.00 tot 18.00 uur. Online betalen volwassenen €18,- voor een ticket, kinderen van 12 tot en met 16 jaar €11,- en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Klik hier voor meer informatie en het kopen van tickets.


Meer over Kasteel de Haar ontdekken?

Kasteel de Haar bezienswaardigheden

Gesloten11:00 - 17:00

Kasteellaan 1, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Winterwinkelen in Merwede

Kerstmarkt Utrecht 2018

Cadeaus voor de feestdagen van Utrechtse makers shop je dit jaar tijdens het evenement Winterwinkelen in de stadswijk Merwede. Je vindt hier lokaal gemaakt porselein, sieraden, houtwerk, 3D-prints, illustraties, meubels en meer. Ook is er genoeg te doen: volg creatieve workshops, speel interactieve games, kijk films in de kerstbioscoop en luister naar live muziek onder het genot van een lokaal hapje en drankje bij het kampvuur.

Winterwinkelen bij de Makers van Merwede – zondag 24 november van 12.00 tot 18.00 uur. Gratis toegang. Let op: de markt bevindt zich op diverse locaties. Kijk hier voor meer informatie.


Meer over Vechtclub XL ontdekken?

Vechtclub XL restaurants en horeca

Europalaan 2B, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Wintermarkt op het plein voor De Dreef

vuurkorf

Op 7 december vindt de wintereditie van de Sociale Buurtmarkt in Overvecht plaats. En je hoeft je zeker niet te vervelen! Ga schaatsen, warm je handen aan een van de vele vuurkorven, vul je buik met koek en zopie en shop diverse zelfgemaakte en tweedehands cadeautjes bij de (rommel)markt.

De Sociale Buurtmarkt Wintereditie – zaterdag 7 december van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie bekijk je hier.

Opwarmen in de Molen

Foto: Unsplash

Buiten mag het dan koud zijn, in de molen hangt een warme sfeer! Met glühwein, warme chocolademelk, snert en een gezellige markt met de leukste spulletjes voor de feestdagen. De molenaars zijn er ook: met hun broodplanken en andere duurzame houten producten laten ze zien wat zij als ambachtelijke houtzagers in huis hebben.

Wintermarkt Molen de Ster – zondag 8 december van 11.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis. Klik hier voor meer informatie.


Meer over Molen de Ster ontdekken?

Molen de Ster bezienswaardigheden

Vandaag gesloten

Molenpark 3, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Knusse kerstmarkten in de binnenstad

kerstmarkt utrecht 2018

We keken er zo naar uit: festival KNUS. Helaas gaat de kerstmarkt, festival en huiskamer ineen dit jaar niet door. Maar niet getreurd: er zijn genoeg andere knusse kerstmarkten in Utrecht! We weten dat de de kersteditie van de Twijnstraatmarkt wel gewoon doorgaat deze winter, op 15 december. Ook wordt dit jaar de Swan Market gewoon georganiseerd, op 20 en 21 december.

Lees hier waarom KNUS dit jaar niet doorgaat:

knus utrecht

Jammer, winterfestival KNUS gaat dit jaar niet door in Utrecht

Nu we langzaam richting de winter gaan, kijken wij alweer uit naar festival KNUS in Utrecht. Maar he...

Meer over kerst in Utrecht

Noest kersthanger Utrecht
Foto: Merijn Soeters

Meer lezen over kerst in Utrecht?

Kerstfans, opgelet! De kerstwinkel in Ho, Ho, Hoog Catharijne is open

Het is pas oktober, maar wij kijken nu al reikhalzend uit naar de decembermaand: als de boom weer op...

Verdwalen in een kerstbomendoolhof doe je binnenkort in Leidsche Rijn

Op deze dagen openen tuincentra in Utrecht hun kerstshows

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.