Hoe leuk: TivoliVredenburg geeft tot kerst elke dag een prijs weg
Het najaar is voor TivoliVredenburg normaal gesproken de drukste tijd van het jaar. Nu het geplande decemberprogramma dit jaar grotendeels…
Yes! Over een paar weken is het alweer tijd voor de mooiste tijd van het jaar: kerst. In vele winkels en straten is de feestversiering al opgehangen. Normaal staat ook de horeca in de startblokken om de restaurants zo feestelijk mogelijk te maken. Ondanks het coronavirus laten de Utrechtse horecaondernemers kerst niet zomaar aan zich voorbijgaan. Santa tell me: hier bestel jij een lekker kerstdiner.
Geen gerommel in de keuken of stress door kerstinkopen: geniet van een vijfgangenmenu van het Utrechtse restaurant Florent. Met heerlijke gerechten geïnspireerd op de Franse bistrokeuken zorgen zij ervoor dat er tijdens kerst een feestje op tafel staat. Op het menu staat vlees en vis, maar als je geen wild of liever vegetarisch wilt, kun je dat gewoon doorgeven. Het menu kost 58,50 euro per persoon en kun je kerstavond of eerste kerstdag ophalen tussen 14.00 en 18.00 uur. Reserveren doe je hier.
Het liefste zou het Balijepark dit jaar gasten ontvangen. Maar om de juiste voorbereidingen te kunnen treffen, konden ze niet langer wachten met het maken van een beslissing: dit betekent dat ze geen gasten ontvangen tijdens de kerstdagen. Wat ze wel doen, is een heerlijke kerstmaaltijd voor thuis voor je koken. Hiervoor gebruiken ze de ‘allermooiste ingrediënten uit het winterseizoen.’ Geniet op vrijdag 24 december, zaterdag 25 december of zondag 26 december van een viergangenlunch of vijfgangendiner. Je kunt er ook een wijnarrangement bij bestellen.
Dit jaar geen zin in het standaard kerstmenu? Bestel dan een rijsttafel bij restaurant Blauw en waan je even in zonnig Indonesië. ‘It may be winter outside, but in my heart it’s spring’… Je kunt hierbij kiezen uit vlees, vega(n), vis of vlees/vis. De rijsttafel is vrijdag 24 december op te halen bij het restaurant zelf. Je betaalt 85 euro voor twee personen.
Ben jij ook zo dol op de Italiaanse keuken? Polpette zorgt ervoor dat je tijdens de kerstdagen heerlijk kunt smullen van Italiaanse lekkernijen. Ze bieden een viergangenkerstdiner voor thuis aan, waarbij je zelf kunt kiezen wat je eet: denk aan krokante aubergine, opgerolde pasta met pompoen, gestoofde hertenschenkel en tiramisu. Het menu kost 38 euro per persoon, een fles wijn erbij 15 euro. De hoofdgerechten kun je warm meenemen of thuis opwarmen. Het afhalen doe je 24, 25 en 26 december tussen 17.30 en 19.30 uur.
Wij kunnen er wel aan wennen: dat het kerstdiner al voor je gemaakt is. Scheelt toch zoveel uren zwoegen in de keuken en je hoeft de gezelligheid niet te missen. De Keuken van Gastmaal in Utrecht helpt je daar graag bij. Zij bieden een driegangendiner aan dat ‘eenvoudig en met een glas wijn in de hand op te warmen is bij je thuis in eigen keuken’. Het menu is vegetarisch, naar wens is het uit te breiden met hachee, koolvis, een extra gerecht, een kaasplankje en desembrood. Je bestelt het vanaf 56 euro.
Zin om deze kerst te genieten van een voortreffelijk diner dat óók nog eens duurzaam en culinair is bereid? Dan is het viergangenmenu met gerechten om te delen van The Green House precies wat je zoekt. Op kerstavond en eerste kerstdag pakken de chefs uit met luxe dinerboxen to go die je nu vast kunt reserveren.
Zin om deze kerst te genieten van een voortreffelijk diner dat óók nog eens duurzaam en…
Borrelen is ook een belangrijk onderdeel tijdens de feestdagen. Wil je de borrelplank liever aan iemand anders overlaten, zodat jij alleen voor een bubbeltje hoeft te zorgen? Utrechts cateringbedrijf Fleut regelt het voor je: ze hebben een uitgebreide borrelbox voor je samengesteld. Onder andere met huisgemaakte crackers, verschillende kaasjes, gemarineerde olijven en vleeswaren. De box kost 17,50 per persoon (te bestellen vanaf twee personen) en kun je op 24 december ophalen tussen 13.00 en 17.30 uur.
Ook de chefs van restaurant Hemel & Aarde staan deze kerst in de keuken zodat jij bijna niks hoeft te doen tijdens de feestdagen. Je kunt hier terecht voor een zesgangendiner met amuses, brood en boter en friandises. Het menu is ook vegetarisch verkrijgbaar en kost 75 euro per persoon. Goed om te weten: het kerstdiner is af te halen in het restaurant of wordt bezorgd in postcodegebied 3500.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Utrecht en blijf op de hoogte van alles over en rondom Utrecht.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken
Topper
Topper