WeQuit

Over WeQuit

WeQuit helpt je om te stoppen met roken in 6 video-sessies vanuit huis, vergoed door jouw zorgverzekeraar. De sessies vinden plaats op een tijdstip dat jou uitkomt en staan onder begeleiding van één van onze ervaren psychologen. Je kunt kiezen voor groepssessies of een individueel traject. Indien je tijdens ons programma gebruik maakt van ondersteunende medicatie, wordt deze ook door je zorgverzekering vergoed. Na afronding van het traject kun je blijven deelnemen aan open groepen onder begeleiding van een psycholoog om ervoor te zorgen dat je duurzaam gestopt blijft. 

Voor aanmelden en meer informatie: www.wequit.nl

Hoe werkt het?

1. Persoonlijk stopplan

Je krijgt een individuele telefonische intake waarbij je je rookgeschiedenis en het verdere verloop van het programma bespreekt. 

2. Begeleid stoppen

Na de intake heb je zes weken achter elkaar op vaste tijd samen in een videogesprek (individueel of in kleine groepjes) onder begeleiding van een behandelaar. Tijdens deze sessies staat het stoppen met roken centraal en het gestopt blijven op de lange termijn. Je bespreekt je stopplan, de moeilijke momenten, gedachtekronkels, omgaan met trek en je krijgt meer inzicht in je gedrag. Ook besteden we aandacht aan wat je kunt doen bij terugval. Zo kan je steeds meer genieten van een rookvrij leven.

3. Gestopt blijven

Na de zes online bijeenkomsten is het traject afgerond maar kun je als je dat nodig hebt een jaar lang open groepen onder begeleiding volgen. Na zes maanden en twaalf maanden nemen we contact op om te kijken hoe het gaat en je zonodig nog te helpen.

Doorloop al deze  fases om de kans op succesvol stoppen zo groot mogelijk te maken. En zo maak je het stoppen makkelijker, leuker en effectiever! Zet de eerste stap op wequit.nl

Bekijk meer

Ontdek meer van Utrecht

Ga naar “Heirloom – Venues of Utrecht”

Heirloom – Venues of Utrecht

  • Pausdam 10
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
Paushuize Eeuwdiner UtrechtPaushuize Eeuwdiner Utrecht
Ga naar “Miyagi & Jones Utrecht”

Miyagi & Jones Utrecht

  • Veemarktplein 42
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
    4,4
    (1,0k)
sushi restaurant utrechtsushi restaurant utrecht

Nu gesloten

4,4
(1,0k)