Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sportfysio Eelco runt Fysiofabriek: ‘Wij zijn er voor iedereen: van beginner tot topsporter’

Aangeboden door Fysiofabriek 20 mei 2020

Als je graag sport is het vervelend wanneer je te maken krijgt met pijnklachten of een blessure. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf, zodat je weer vrij kunt bewegen. De sportfysiotherapeuten van Fysiofabriek snappen dat en hebben alle kennis en kunde in huis om actievelingen te helpen bij herstel en het bereiken van hun doelen. Welk niveau je hebt, maakt niet uit. Eelco Bakermans (37), mede-oprichter van Fysiofabriek, vertelt: “Bij ons ben je welkom als je pas net begint met hardlopen, maar ook als je op hoog niveau sport.”

“Fysiotherapie had lange tijd een stoffig imago en de patiënt werd voornamelijk gezien als iemand die ziek is. Wij misten een praktijk voor actieve mensen, die samen met ons naar hun doelen toe willen werken. Daarom richtten mijn compagnon Tjeerd Venstra en ik in 2015 onze sportfysiotherapiepraktijk Fysiofabriek op. Als je moet revalideren na een operatie of blessure is dat vervelend, maar wij proberen er tóch iets leuks van te maken.”

Van beginners tot topsporters

Met wat voor hulpvragen kun je aankloppen bij de sportfysio’s van Fysiofabriek? Eelco vertelt: “Mensen komen bij ons met heel uiteenlopende doelen die ze willen bereiken. Zo helpen we soms iemand die wil beginnen met hardlopen, maar komen er ook mensen die bijvoorbeeld de marathon in een bepaalde tijd willen lopen. Daarnaast zijn er sporters die na een blessure of kruisbandoperatie weer hun oude niveau willen bereiken. Wat je niveau of leeftijd is, maakt overigens niet uit.”

Tekst gaat verder onder de foto

fysiofabriek
Foto: Fysiofabriek

Ook voor ballerina’s en rugbyers

Veel fysiotherapiepraktijken richten zich vooral op grotere sporten zoals voetbal en hockey, maar Eelco en zijn team helpen alle sporters. “Dat we ons ook op uniekere sporten richten, maakt ons onderscheidend. Ook als je bijvoorbeeld aan waterpolo, rugby, schaatsen, paaldansen, ballet of gewichtheffen doet, zit je hier goed.” Het kan ook voorkomen dat je in het dagelijks leven klachten ervaart die je hebt opgelopen tijdens het sporten. “Als je daar actief aan wilt werken, begeleiden we je ook graag”, zegt Eelco.

Geen nummertje

Bij Fysiofabriek is beleving van groot belang. “Als je binnenkomt, willen we dat jij je welkom voelt. Daarom bieden we je altijd eerst thee of koffie aan en word je bij ons niet gezien als nummer”, vertelt Eelco. Ook de locaties waar Fysiofabriek is gevestigd, moeten bijdragen aan de fijne beleving. “Onze eerste praktijk bevindt zich bij het Krommerijn Zwembad in Oost, in 2017 kwam Unscared Crossfit in het centrum erbij en in 2018 openden we onze derde praktijk bij Boulderhal Energiehaven in Utrecht West. Stuk voor stuk inspirerende, sportieve plekken waar veel ruimte is.”

No-nonsense aanpak gericht op zelfmanagement

“Wij hanteren wat we zelf een ‘no-nonsense actieve aanpak’ noemen. Als wij iets doen, moet dat altijd wetenschappelijk onderbouwd zijn. Wordt het zweverig of zijn er geen harde bewijzen? Dan proberen wij van die oplossingen weg te blijven”, legt Eelco uit. Bovendien staat in alle behandelingen van Fysiofabriek één ding centraal: zelfmanagement van de patiënt. “Sommige therapieën zijn op korte termijn fijn, maar helpen iemand op lange termijn niet vooruit. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde taping of massage. Wij willen juist dat iemand zelf controle krijgt over zijn of haar vooruitgang, door middel van advies en training die echt werkt. Ieder traject is maatwerk: een standaard plan bestaat niet.”

Tekst gaat verder onder de foto

Fysiofabriek
Foto: Fysiofabriek

Langsgaan in de praktijk of toch liever een videoafspraak?

Net als alle andere ondernemers met een contactberoep, moesten ook Eelco en Tjeerd hun sportfysiotherapiepraktijken tijdelijk sluiten wegens de coronamaatregelen. Gelukkig zijn de maatregelen inmiddels versoepeld en ben je nu weer van harte welkom bij Fysiofabriek. In de periode dat Eelco en Tjeerd de deuren noodgedwongen gesloten hielden, introduceerden ze videoafspraken.

Je kunt nu weer gewoon bij Fysiofabriek binnenstappen, maar voor iedereen die de deur niet uit kan of wil, bieden alle vestigingen ook nu nog videoafspraken aan. “Mensen reageren er goed op dat dit nu kan. Het scheelt dat je op deze manier geen reistijd hebt en dat je alsnog ‘naar’ de fysio kunt als je bijvoorbeeld griep hebt.”

Keertje koffie drinken?

Of je nu herstellende bent van een blessure, je prestaties wilt verbeteren of wilt leren hoe je nieuwe blessures voorkomt: de enthousiaste therapeuten van Fysiofabriek helpen je graag. Ook voor revalidatie na een operatie, manuele therapie, hardlooptraining en personal training kun je hier terecht. Via de oranje button hieronder maak je direct een afspraak bij een van de drie vestigingen.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Fysiofabriek. Meer over Fysiofabriek ontdekken?

Fysiofabriek

fysiotherapeuten

Weg naar Rhijnauwen 3, Utrecht

Bekijk meer:fysiotherapeuten

adv.