Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rolstoel, rollator en meer: bij de Zorgwinkel vind je medische hulpmiddelen voor iedere situatie

Aangeboden door Medicura Zorgwinkel Utrecht 30 juni 2020

Stel, je breekt je been en hebt een rolstoel nodig: weet jij dan waar je terechtkunt? En waar kun je aankloppen als een dierbare uit je omgeving ziek wordt en een bed nodig heeft dat in hoogte verstelbaar is? Misschien is het nu (nog) niet nodig, maar: je goed informeren kan nooit kwaad. Daarom vertellen we je graag wat meer over Medicura Zorgwinkel: een plek waar je terechtkunt voor het huren, gratis lenen of kopen van medische hulpmiddelen.

Zo goed als alle medische hulpmiddelen die je bij Medicura Zorgwinkel aantreft hebben als belangrijkste doel om het zelfstandig thuis wonen te bevorderen. Een deel van de hulpmiddelen kun je gratis lenen, omdat de zorgverzekeraar dat vergoedt. Dit geldt onder meer voor rolstoelen, douchekrukken, badplanken, tilliften en hoog-laag bedden. Dankzij die hulpmiddelen wordt thuis revalideren, bijvoorbeeld na een operatie, een stuk comfortabeler.

Ook mogelijk: medische hulpmiddelen huren of kopen

Als je medische hulpmiddelen leent, geldt over het algemeen dat de zorgverzekeraar dat maximaal 26 weken lang vergoedt. Wil of moet je langer gebruikmaken van een bepaald hulpmiddel? Dan kun je ervoor kiezen om dit te huren of zelf te kopen.

Welke hulpmiddelen je zoal kunt huren en aanschaffen bij de Medicura Zorgwinkel? In het assortiment vind je onder andere rollators, looprekken, scootmobielen, sta-op-stoelen en hometrainers. Een bijkomend voordeel aan huren of kopen, is dat je zelf kiest welk hulpmiddel je wilt. Wanneer je gebruikmaakt van de gratis leenservice die de zorgverzekeraar vergoed, is dat niet het geval.

Tekst gaat verder onder de foto

Zorgwinkel
Foto: Zorgwinkel

Advies en voorlichting in de Zorgwinkel

Een rolstoel, scootmobiel of ander medisch hulpmiddel uitzoeken doe je niet iedere dag. Dat snappen ze bij Medicura Zorgwinkel en daarom neemt iedereen in de winkel graag de tijd om je te adviseren. De medewerkers geven zelfs workshops en voorlichtingen om je vertrouwd te maken met hun assortiment.

Op je gemak rondkijken

Medicura heeft verspreid door het hele land een tiental Zorgwinkels. Het fijne aan de Zorgwinkel in Utrecht, is dat je hier het volledige assortiment van hulpmiddelen vindt. Naast de eerder genoemde producten, vind je in de winkel ook speciale loopschoenen en kun je zelfs therapeutische schoenen laten aanmeten. Uiteraard wordt door medewerkers rekening gehouden met ieders veiligheid. Dat gebeurt door niet teveel mensen tegelijkertijd binnen te laten en in de winkel genoeg afstand te bewaren.

Je vindt de Medicura Zorgwinkel aan de Beneluxlaan 928. De winkel is van maandag tot en met zaterdag open. Voor de openingstijden kun je terecht op deze pagina. Meer weten over Medicura? Via de oranje button hieronder ga je naar de website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Medicura Zorgwinkel Utrecht. Meer over Medicura Zorgwinkel Utrecht ontdekken?

Medicura Zorgwinkel Utrecht

zorg

Gesloten09:30 - 17:30

Beneluxlaan 928, Utrecht

Bekijk meer:zorg

adv.