Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijk mee: zo gaat het eraan toe in het UMC in tijden van corona

Door Bonnie Dekkers 26 maart 2020

Het zijn pittige tijden voor Utrechtse zorgverleners in bijvoorbeeld het Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht. Om enigszins te begrijpen hoe een ziekenhuis omgaat met deze situatie, legt het UMC Utrecht op Instagram en hun website uit hoe ze te werk gaan. 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Flatten the curve

Vorige week sprak Mark Rutte over ‘flatten the curve’, waarmee we het aantal besmettingen zo langzaam mogelijk moeten laten oplopen zodat de zorg in Nederland niet overbelast raakt. Arts-microbioloog Marc Bonten legt uit waarom het nodig is en wat wij als Nederlands kunnen doen om dit goed te laten verlopen.

Medewerkers worden in de parkeergarage getest

Het UMC Utrecht wil het risico van het verspreiden van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. Daarom testen zij medewerkers die zich ziek voelen in de parkeergarages voordat zij mogen komen werken.

Er is een speciale afdeling voor coronapatiënten

Om ervoor te zorgen dat niet besmette patiënten niet in aanraking komen met wel besmette patiënten, heeft het UMC een aparte afdeling ingericht voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus of ervan verdacht zijn. Deze afdeling heet de cohort afdeling. Daar zijn in totaal 27 bedden. Hierbij worden de mensen mét het virus gescheiden van de mensen waarvan gedacht wordt dat zij het virus hebben.

Door het zogenoemde cohorteren van patiënten met het coronavirus op één afdeling, worden andere afdelingen en zorgmedewerkers ontlast en wordt er bespaard op de (schaarse) materialen zoals mondkapjes.

Anderhalve meter afstand houden

Die anderhalve meter afstand houden, lukt jou het? Dat het écht belangrijk is om je hieraan te houden legt Patricia Bruijning, art-epidemioloog, uit in deze video.

Bedankt voor de bloemen

Door de coronacrisis is de vraag naar bloemen drastisch afgenomen. Superzonde, want daardoor worden een hoop bloemen weggegooid. Om de bloemen toch een andere bestemming dan de container te geven, worden er een hoop bossen bij ziekenhuizen bezorgd, om zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Zo krijgt het UMC dozen vol witte rozen.

Voor al het zorgpersoneel: Utrecht denkt aan jullie!

Supertof: nu ook het voetbal niet doorgaat, supporten de fans van FC Utrecht het ziekenhuis!

Lees ook…

Utrechtse Taxi Centrale UTC

Taxichauffeurs van de UTC kunnen tijdelijk je boodschappen ophalen en thuisbezorgen

Waar een groot deel van Nederland momenteel thuiswerkt, is dat niet bij alle bedrijven mogelijk. Een...

Zwartrijders maken misbruik van coronamaatregelen: ‘Betaal gewoon je rit!’

5 x deze dingen doet elke Utrechter op dit moment

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.