Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechter Sem (16) is fulltime ondernemer: ‘Vorige maand stond ik in de Quote’

Aangeboden door Haydon Brett 1 juli 2020

Waar de meeste van zijn leeftijdsgenoten een zakcentje verdienen met een bijbaan als vakkenvuller of afwasser pakt Sem Bosveld (16) het anders aan. De Utrechter is fulltime ondernemer én stond in de selfmade editie van Quote. “Zondag is mijn enige vrije dag. Alle andere dagen ben ik minimaal acht uur per dag aan het werk voor mijn mondkapjeslabel Haydon Brett.”

Ruim voordat het dragen van mondkapjes in ons land verplicht werd in het openbaar vervoer, begon Sem al met de productie van hippe mondkapjes: “In landen als België, Duitsland, Spanje en Italië was het dragen ervan al gangbaar, waardoor ik toch het gevoel had dat het er ook in Nederland aan zat te komen.” In de webshop van Haydon Brett vind je mondkapjes in effen kleuren en met toffe printjes: van pantermotief tot bloemetjespatroon.

De mondkapjes van Haydon Brett zien er tof uit, maar zijn bovendien ook duurzaam én voorzien van filter. “Wij adviseren om het filter na veertien dagen te vervangen, om de werking te blijven garanderen”, aldus Sem. In de webshop van Haydon Brett kun je de filters ook bijkopen in sets van minimaal twee. Nog een voordeel: alle kapjes zijn wasbaar en kun je dus onbeperkt hergebruiken!

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Haydon Brett

Op 15-jarige leeftijd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

De ondernemersdrift heeft er bij Sem altijd al in gezeten, zo vertelt hij. “Toen ik heel jong was begon het al met limonadekraampjes langs de weg, puur omdat ik graag mijn eigen geld wilde verdienen. Zodra het kon, liep ik een krantenwijk en nam ik een bijbaan in een schoenenwinkel aan.” Het geld ging allemaal opzij om startkapitaal op te bouwen voor een eigen bedrijf: “Op mijn vijftiende had ik genoeg gespaard en dat jaar schreef ik me ook in bij de Kamer van Koophandel met mijn eerste bedrijf.”

‘Ik wil zelf kiezen wanneer ik naar kantoor ga’

Wat maakt dat Sem ondernemen zo leuk vindt? Over die vraag hoeft de jonge Utrechter niet lang na te denken: “Ik wil zelf kiezen wanneer ik werk en naar kantoor ga en wanneer niet. Dat is het mooie aan ondernemen: het ligt helemaal aan jezelf hoeveel geld er binnenkomt. Ik kan zeven dagen per week werken, of maar één dag; het is volledig mijn keuze. Daarnaast vind ik het stukje risico dat bij ondernemen hoort heel leuk.”

Tekst gaat verder onder de foto

Haydon Brett
Foto: Haydon Brett

Geïnterviewd door Quote

Met zijn bedrijf Haydon Brett gaat het naar eigen zeggen goed; de wasbare mondkapjes met hippe printjes die Sem verkoopt, vliegen als warme broodjes over de toonbank. Maar Sem is nog het meest trots dat hij vorige maand met een interview in de Quote stond. In de betreffende editie was de Utrechter de jongste in een lijst met 100 succesvolle ondernemers onder de veertig. “Toen ik het las, sprongen de tranen in mijn ogen: het was zo’n vette ervaring om hiervoor geïnterviewd te worden.”

Shoppen maar!

Zie je jezelf al helemaal rondlopen met zo’n kek mondkapje van Sems bedrijf Haydon Brett? Ze zijn te bestellen per stuk (€11,95, inclusief filter) en in pakketjes van drie of vijf stuks. Koop je er meer dan één, dan krijg je korting. Via de oranje button hieronder ga je direct naar de webshop.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Haydon Brett. Meer over Haydon Brett ontdekken?

Haydon Brett winkelen

Bekijk meer:winkelen

Lees ook:

Haydon Brett

Tof! Dit Utrechtse label verkoopt wasbare mondkapjes met (en zonder) printjes

Binnenkort zullen we er allemaal aan moeten geloven: vanaf 1 juni wordt in ons land het dragen van e...

adv.