Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: zo zit het met het aantal besmettingen in Utrecht

Door Carin van der Meij 12 januari 2021

Voor de tweede week op rij is het aantal gemelde besmettingen in Nederland iets gedaald: van 56.440 naar 49.398. Hoe zit dat in Utrecht? Bekijk de lokale cijfers hieronder.

Elke week publiceert het RIVM een rapport met alle coronacijfers. Goed om te weten: dit weekrapport gaat over de periode van 6 januari tot en met 12 januari.

Cijfers uit Utrecht

In Utrecht zien we dat het aantal besmettingen ten opzichte van vorige week is gedaald: in de periode van 6 januari tot en met 12 januari zijn er 660 besmettingen bijgekomen. Ter vergelijking: in de periode 30 december 2020 tot en met 5 januari 2021 zijn er 788 besmettingen geconstateerd en van 23 tot en met 29 december 2020 waren dat er 886. Er zijn de afgelopen week twee personen overleden aan corona in onze stad.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Utrecht vanaf maart tot nu. Via het menu linksboven in de grafiek, kun je switchen naar aantal ziekenhuisopnames en overledenen.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van ziekenhuisopnames en sterfgevallen bij de GGD niet verplicht is, zijn deze cijfers mogelijk niet volledig.

Op het AD lees je meer over de landelijke weekcijfers.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge vertellen dinsdag 12 januari meer over de huidige stand van zaken. De persconferentie start om 19.00 uur. Wat de eventuele gevolgen voor Utrecht zijn, lees je op indebuurt.

Lees ook:

Utrechtse pabostudent Laura helpt ouders gratis met thuisonderwijs: ‘Ik ben geen stilzitter’

Tussen twee Zoom-meetings door je kind uitleggen hoe je het werkwoord 'lopen' vervoegt, of breuken b...

Volle zalen in het Beatrix Theater: dit wil je weten over de testevenementen in Utrecht

Coronavaccin in Utrecht: alle praktische info voor Utrechters op een rij

Wat een veerkracht! Deze Utrechtse ondernemers gaan op een supercreatieve manier om met de lockdown

Lockdown in Utrecht: deze winkels blijven wél open

adv.