Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Paleis op wielen: 8 x trotse Utrechters met een eigen kampeerbusje of camper

Door Janine Guijt 22 juli 2020

Er zit geen rem op: Nederlandse vakantiegangers kopen sinds juni massaal campers. Wij waren door dit nieuws benieuwd naar ervaringen van Utrechtse eigenaren. Hoe is het om met zo’n busje of camper on the road te zijn? Wat zijn hun leukste herinneringen? En: hoe ziet hun mobiele parel eruit? Op onze oproep reageerden ontzettend veel trotse Utrechters met een (tijdelijk) huis op wielen. Hierbij een selectie van de inzendingen (binnenkort publiceren we deel 2 van dit artikel). 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Kaylee van Dam woont ‘normaal gesproken’ in Wittevrouwen, maar sinds twee maanden bivakkeert ze in haar eigen camperbusje. Het plan is om in ieder geval drie maanden weg te blijven, maar Kaylee hoopt dat ze nog langer kan reizen. Via haar Instagram-pagina kun je haar avonturen volgen. “Het is heel lekker dat ik wakker word en niet weet wat ik die dag precies ga doen en tegelijkertijd is dat ook wennen, want waar vind ik een fijn, veilig en het liefst gratis slaapplekje?”

Populairste gast van de camping

Foto aangeleverd door Marloes.

Wat doe je als je wereldreis eindigt door corona? Mark en Marloes bouwden samen met hun (schoon)vader een gele bestelbus om tot camper. Hun eerste campingavontuur was naar eigen zeggen nogal intens, want de twee hadden hun net gearriveerde puppy mee en waren daardoor dé attractie van de camping in Groesbeek. Marloes: “Na twee nachten werden we gillend gek en zijn  we snel verkast naar een minder hippe seniorencamping. Jammer dan van het geld en de lekkere koffie ’s ochtends…”

Irene en Mrs Fox

Foto aangeleverd door Irene.
Foto aangeleverd door Irene.
Foto aangeleverd door Irene.

“Ooit had ik een VW-campertje, maar de onderhoudkosten waren hoog en het was lastig parkeren”, schrijft Irene Drexhage. “Na een burn-out ging het toch weer kriebelen om eropuit te trekken.” Irene schafte daarom een bestelbusje met het formaat van een personenauto aan. ” Groot genoeg voor een tweepersoonsbed! En veel betaalbaarder dan een camper. Bij de koop trok ik een dierentarotkaart: een vos. Er stond bij: je perfecte partner.”

Irene bouwde het busje om tot minicamper en doopte haar mobiele partner om tot ‘Mrs Fox’. “Ik ben sinds een paar weken on the road. Ik sta nu naast een paardenbak op een paardenboerderij in Zeeland. Op de fiets – die ook nog eens in de bus past – kan ik naar het Zeeuwse strand. En morgen ga ik paardrijden.”

Van de Lek tot Griekenland

Foto aangeleverd door Jasper en Myrthe.

“We hebben vorig jaar juli onze Ted aangeschaft om ons vijfjarige jubileum (en het leven) te vieren”, laten Jasper en Myrthe weten. “Dit groene monster, een bijna oldtimer VW LT28 uit 1984, heeft ons sindsdien op al hele mooie plekken gebracht en ons nog nooit in de steek gelaten. Hij geeft ons de ultieme vrijheid, tussen onze drukke banen door proberen we ieder vrij weekend op pad te gaan en alles lekker even achter ons te laten. Soms dicht bij huis, even naar de Lek, soms wat verder, zoals afgelopen zomer afgeladen met surfspullen helemaal naar Griekenland. Dit najaar staat Portugal (hopelijk) op de planning!”

Verliefd op elkaar én op campers

Foto aangeleverd door Margje en William.

Campers zijn nogal een belangrijk thema in het leven van Margje en William. “We hebben elkaar leren kennen op het werk, bij camperdeelplatform Goboony. We werden dus niet alleen verliefd op elkaar, ook op campers en alles wat daar bij komt kijken.” Inmiddels hebben de twee ook zelf een camperbusje. “We hebben hem inmiddels tweeënhalf jaar en de reis van vier maanden door Italië, Spanje en Portugal was de mooiste. Maar ook nu maken we vaak korte reisjes en in september gaan we weer naar het zuiden.”

Duur grapje

Is het hebben van zo’n kampeerbusje dan alleen rozengeur en manenschijn? Nee, weten Robina en Mandy uit ervaring. Ze kochten een blauwe Mercedesbus uit 1974. “We kochten haar zonder enige kennis, gewoon omdat we gelijk verliefd waren”, aldus het stel. “Helaas betekende dat dat we eigenlijk gelijk naar de garage konden toen ze wat olie bleek te lekken.” De reparatie kostte tweeduizend euro.” Inmiddels rijden de twee weer lachend rond. “Het was even schrikken maar we zijn alsnog heel blij met de bus.”

Met poes Saartje op pad

Foto aangeleverd door Shamira.
Foto aangeleverd door Shamira.
Foto aangeleverd door Shamira.
Foto aangeleverd door Shamira.
Foto aangeleverd door Shamira.

Dat een camper enorm veel vrijheid biedt, weten ondernemers Shamira en Niels als geen ander. Momenteel bouwt het stel een Mercedes Sprinter om naar een camper, maar daarvoor hadden ze ook al een kampeerbus. “Voor ons is een camper vooral een middel om te kunnen doen wat we het liefste doen. We zijn gek op reizen, fotografie en zijn als ondernemers in de gelegenheid om locatie-onafhankelijk te werken. Het is ook veel duurzamer dan reizen met het vliegtuig en je hebt onderweg altijd een stukje comfort mee.” Bijna alles in de nieuwe kampeerbus van Shamira en Niels is zelfgemaakt en het mobiele huis wordt helemaal zelfvoorzienend. “Reizen doen we regelmatig samen met onze poes Saartje, die ook de komende tijd weer meegaat als we door Duitsland en de Benelux rondtrekken. Afgelopen winter hebben we dat ook gedaan in Nederland en zo samen met zijn drietjes onderweg is toch het leukste wat er is!”

Lees ook:

Even helemaal niets: 6 x groene plekken in Utrecht waar je tot rust komt

Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepelen is het op veel plekken in Utrecht weer net zo druk a...

Vakantie in Utrecht en omgeving: 9 x fijne plekken om tot rust te komen

Vakantie in eigen stad: 7 x hier in Utrecht waan je je in Duitsland

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je in Scandinavië

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je op tropisch Bali

Op vakantie in Utrecht: zo waan je je toch in Frankrijk

Op vakantie in Utrecht: zo waan je je toch in Spanje

7 x de mooiste wandelroutes in en rondom Utrecht

Zomeruitjes in Utrecht: aan deze regels moet je je houden

Tof! Acteurs Julia en Jurriën treden op in Utrechtse tuinen en jij kunt erbij zijn

 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.