Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nog meer mobiele parels: 5 x Utrechters met een eigen kampeerbusje of camper

Door Janine Guijt 29 juli 2020

Eerder deze maand vroegen we of er Utrechters zijn die hun (zelfverbouwde) kampeerbusje of camper wilden showen op indebuurt. En dat hebben we geweten, want we kregen tientallen mails van trotse stadsgenoten die vol enthousiasme vertelden over hun paleis op wielen. Vorige week deelden we een aantal van die verhalen en vandaag hebben we er nog meer voor je. Wedden dat je na het lezen van deze ervaringen meteen een busje wil ombouwen?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Camper wordt bedrijf

Niet één, maar twee mobiele paleizen heeft de Utrechtse Pjotr. “De aanstaande geboorte van m’n dochter gaf de doorslag om de keuze te maken niet meer te vliegen”, laat hij weten. Omdat Pjotr ook dol is op het hele jaar door kamperen, bleek een camper de perfecte keuze. De Volkswagen T2b – die is omgebouwd tot volledig elektrische camper – werd ook de inspiratie achter zijn bedrijf Evan, waarmee de Utrechter elektrische campers verhuurt.

Alles kan met de buurtbus

Foto: Janieke
“Drie jaar geleden een echte buurtbus gekocht en helemaal omgetoverd tot camper”, laat Janieke weten. “Weekendjes weg, vakanties, de omgeving van Utrecht verkennen, lekker buurten of een feestje in de bus: alles kan.” Als dat geen vrijheid is, weten we het ook niet meer.

Met het hele gezin in een busje

Foto: Heleen

Het Volkswagen-busje van Heleen en haar gezin is al tien jaar oud. Samen met haar partner en drie kinderen heeft de Utrechtse al heel wat kilometers achter zich liggen. “Toen de derde zich aankondigde was onze zorg niet: ‘hoe past dat in ons kleine huis’, maar ‘hoe past dat in de bus?'”. Inmiddels heeft de bus een extra slaapplek en past het precies.

Dit jaar blijven de vijf in Nederland. “We hebben zelfs al gekampeerd toen de campings nog geen sanitair open hadden. We hebben een eigen buitendouche op gas en een toilet. Het is heerlijk om altijd zo weg te kunnen.”

Met de vlam in de pijp van Fikkie

Foto: Merijn & Moniek
Foto: Merijn & Moniek

Hoe gaaf is deze brandweerwagen die nu dienstdoet als kampeerbus? Het mobiele paleis is van Merijn en Moniek, die elkaar leerden kennen op reis in Maleisië. Het interieur van Fikkie – zoals de bus heet – hebben ze helemaal zelfgemaakt. “Na een paar korte weekendjes in Nederland, gaan we er eind augustus voor het eerst drie weken mee op pad. Als het even kan richting Oost-Europa.”

Op pad met Gerri

Foto: Sanne en Niek
Foto: Sanne en Niek
Foto: Sanne en Niek
Foto: Sanne en Niek

Dat ziet er relaxed uit, hè? De foto’s hierboven komen van Utrechters Sanne en Niek, die er graag op uitgaan met hun omgebouwde Mercedes Benz Sprinter uit 1999. “Ze heet Gerri. We hebben haar nu twee jaar en zijn helemaal dol op het beestje.”

Lees ook:

Paleis op wielen: 8 x trotse Utrechters met een eigen kampeerbusje of camper

Er zit geen rem op: Nederlandse vakantiegangers kopen sinds juni massaal campers. Wij waren door dit...

De favoriete Utrechtse adresjes van Muna: ‘Zodra de zon schijnt zijn wij hier te vinden’

De Utrechtse Tessa is genomineerd voor een belangrijke kunstprijs: ‘Werken in deze branche brengt onzekerheden met zich mee’

De favoriete Utrechtse adresjes van Marjolein: ‘Voor de zoete aardappelfriet van Stayokay mag je mij wakker maken’

Terugkijken: de Utrechtse Lotte (22) is kaal en maakte daar een docu over

De nieuwe muurschildering van JanIsDeMan is af: ‘Hopelijk zie je hier telkens iets nieuws’

De favoriete Utrechtse adresjes van Mirthe: ‘Na een fietsrondje vloeit de Weizen op dit terras rijkelijk’

Tof! Acteurs Julia en Jurriën treden op in Utrechtse tuinen en jij kunt erbij zijn

De Utrechtse Sophia schilderde haar weg uit de bijstand: ‘De Domtoren was mijn redding’

Binnenkijken bij Anne en Dennis: ‘We noemen het ons mini-boerderijtje in het centrum’

De favoriete Utrechtse adresjes van Janine: ‘Eindelijk heb ik hier een goede kringloop gevonden’

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.