Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe website SymptoTrack brengt verspreiding van het coronavirus in kaart

Door May-Anne Oltmans 1 april 2020

Doordat niet iedereen met symptomen wordt getest op het coronavirus, is onbekend hoeveel mensen in Nederland daadwerkelijk zijn besmet. Om inzicht te krijgen in hoe het virus zich verspreidt, hebben Utrechter Adrian Dongus en de bedrijven HIKE en Greenberry de website SymptoTrack gelanceerd. Heb je klachten als een droge hoest, hoofdpijn of keelpijn, dan kun je dit hier aangeven. Op een kaartje wordt getoond waar mensen met klachten zich bevinden, om ‘de schaal van de verspreiding inzichtelijk te maken.’

Heb je klachten die mogelijk duiden op besmetting met COVID-19, dan kun je dat (anoniem) melden op SymptoTrack. In een online vragenlijst vul je eerst verschillende demografische gegevens in, waaronder je geslacht, leeftijd en postcode. Daarna worden diverse symptomen genoemd waarvan je kunt aangeven of je er wel of geen last van hebt. Denk aan vermoeidheid, kortademigheid en keelpijn. Heb je 24 uur geen last gehad van de symptomen? Dan kun je je ook weer beter melden.

Verspreiding van corona in kaart gebracht

Doordat iedereen die symptomen meldt ook zijn of haar postcode opgeeft, kan SymptoTrack alle geregistreerde personen op een kaart weergeven. Goed om te weten: de gegevens die SymptoTrack registreert, zijn niet terug te leiden op individuen.

”Met het toenemende aantal zieken loopt de druk op de nationale gezondheidszorg hoog op. Om die druk te verlagen, moeten we allemaal ons best doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit kunnen we doen door de verspreiding van het virus zo goed mogelijk in kaart te brengen”, zo lezen we in het persbericht over de nieuwe tool.

Lees ook:

Coronamaatregelen verlengd: Utrechters moeten binnenblijven tot en met 28 april

Dit zag je misschien al wel aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 apr...

5 x bezorgmaaltijden in Utrecht onder de €15

Het vaarseizoen in Utrecht is voorlopig uitgesteld

De Utrechtse Anne zit vast in Nieuw-Zeeland: ‘Het idee dat ik niet naar mijn familie kan vind ik vreselijk’

Op raambezoek geweest in Utrecht? Deel je foto met ons

adv.