Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomeruitjes in Utrecht: aan deze regels moet je je houden

Door Carin van der Meij 12 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Utrecht met je door.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Foto: indebuurt Utrecht

Op een hete dag in Utrecht willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

8 x Utrechtse terrassen met heel veel ruimte

Zin om onder het genot van een koud biertje wat zonnestralen te pakken, maar dan wel zo verantwoord ...

Dagje uit met het openbaar vervoer

Utrecht Centraal
Foto: indebuurt Utrecht

Een dagje naar Amsterdam, een bezoek aan je ouders of vertoeven op het strand. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Ter illustratie. Foto: Pexel.com

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concert

Foto: TivoliVredenburg / Juri Hiensch

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kun je naar optredens in TivoliVredenburg, de Stadsschouwburg en hopelijk straks ook weer EKKO. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

Foto: ANP

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in zwembad de Krommerijn of de Maarsseveense Plassen. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Zwemmen in Utrecht: dat kan op deze plekken (2020)

De zomer is aan! En dat betekent hoge temperaturen (meestal dan, want in Nederland weet je het nooit...

Varen door Utrecht

oudegracht
Foto: indebuurt Utrecht

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Langs de Oudegracht, Park Lepelenburg, Wolvenplein, heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Het vaarseizoen in Utrecht is voorlopig uitgesteld

Wilde je binnenkort gaan varen? Dat wordt lastig, want de provincie Utrecht heeft het vaarseizoen, d...

Lekker afkoelen: 6 x dit doe je op en in het water in Utrecht

Museum in Utrecht

nijntje museum utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Goed nieuws voor de cultuursnuivers in Utrecht. Een aantal Utrechtse musea is weer open sinds 1 juni! Om grote drukte te voorkomen is een aantal spelregels opgesteld voor de heropening. Zo moet bijvoorbeeld van te voren een ticket kopen en krijg je een tijdslot. Alle regels hebben wij voor je op een rijtje gezet:

nijntje museum utrecht

Op 1 juni gaan deze Utrechtse musea weer open en dit moet je weten

Goed nieuws voor de cultuursnuivers in Utrecht. Een aantal Utrechtse musea gaat weer open vanaf maan...

Lees ook:

Winnen: kaartjes voor verrassingstour Walk the Line in TivoliVredenburg

Met een groepje van dertig mensen van zaal naar zaal hoppen voor vier miniconcerten: dat is Walk the...

Wat te doen in de Domstad? 13 x populaire bezienswaardigheden in Utrecht

Prachtige plaatjes: zo ziet Utrecht eruit door de ogen van fotograaf Thomas

Slapend rijk: maak kans op een €200,- tegoedbon van totaalBED

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je in Scandinavië

Kasteeltuin wordt pop-up restaurant: bij het nieuwe Casa Cammingha waan jij je in Italië

Potterheads opgelet: deze zomer zie je alle 8 Harry Potter films op het grote doek in Utrecht

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.