Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x de mooiste wandelroutes in en rondom Utrecht

Door Bonnie Dekkers 19 juli 2020

Dinsdag 21 tot en met donderdag 24 juli vindt de Alternatieve Vierdaagse plaats: een initiatief van De Koninklijke Wandel Bond Nederland en DPG Media. Deelnemers (inschrijven kan nog via deze link) kunnen dit jaar dan tóch een vierdaagse wandelen. Lopers kiezen zelf of ze voor tien, twintig, dertig, veertig of vijftig kilometer gaan. Heb jij dit weekend nou ook zin om een fijne wandeling te maken? Haal je wandelschoenen maar tevoorschijn, want we hebben zeven mooie wandelroutes in Utrecht voor je op een rij gezet.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Wandelroute Kaapse Bossen – Doorn

Foto: ANP

Deze wandelroute van negen kilometer brengt je langs de mooiste plekken van de Kaapse Bossen met een stop bij de uitkijktoren. Vanaf de uitkijktoren geniet je van een spectaculair uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug. Lees hier meer.

Kromme Rijnpad

Foto: Kasteel Duurstede Facebook

Voor de ervaren wandelaars onder ons is er het Kromme Rijnpad. Een pad tussen Utrecht en Wijk Bij Duurstede, waarbij je de Kromme Rijn en een deel van een oud jaagpad volgt. De route is in totaal 29 kilometer lang, maar op te delen in verschillende etappes. Onderweg geniet je van een grote verscheidenheid aan flora en fauna, prachtige landgoederen en boomgaarden en ontdek je delen van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hier lees je meer over deze Utrechtse wandelroute.

Monumentenroute Amelisweerd & Rhijnauwen

Foto: ANP

Mooi én leerzaam: de monumentenroute leidt je langs de vele monumenten in Amelisweerd en Rhijnauwen met ieder een eigen verhaal. Maak onderweg vooral ook een stop bij Theehuis Rhijnauwen: een goed excuus om te smikkelen van een heerlijke pannenkoek en een lekker drankje. Lees hier meer over deze wandelroute.


Meer over Theehuis Rhijnauwen ontdekken?

Theehuis Rhijnauwen restaurants en horeca

Geopend10:00 - 21:30

Rhijnauwenselaan 16, Bunnik

Bekijk meer:restaurants en horeca

Rondje Ruigenhoek

Foto: indebuurt Utrecht

In het noorden van Utrecht vind je de Ruigenhoekse Polder. Een uitgestrekt gebied dat ontzettend divers is: de polder wordt afgewisseld met bos en weilanden. Loop je het Rondje Ruigenhoek, dan wandel je door het recreatiegebied Ruigenhoek en het Gagelbos. De route van acht kilometer voert je langs tientallen groepsschuilplaatsen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en fort Ruigenhoek. Bekijk hier de wandelroute.

Rondje Haarzuilens

Foto: ANP

Waan je even in de middeleeuwen tijdens een wandeling rond Kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland. Tijdens de wandelroute Rondje Haarzuilens ontdek je niet alleen het kasteel van dichtbij, maar ook het natuurgebied eromheen, het dorp Haarzuilens en het koetshuis van het kasteel. Die laatste is een fijne plek om even neer te ploffen en te genieten van een kop koffie. Deze wandelroute is 6,6 kilometer en bekijk je hier.


Meer over Landgoed Haarzuilens ontdekken?

Landgoed Haarzuilens parken

Thematerweg 10, Utrecht

Bekijk meer:parken

Austerlitz boswandeling

Foto: ANP

Zin in een mooie boswandeling met een vleugje geschiedenis? Bij deze wandelroute van negen kilometer kom je langs de bekende Pyramide van Austerlitz, die je kunt beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de omgeving. Niet ver daarvandaan is het gelijknamige café-restaurant te vinden waar je bij kunt komen van je wandeling onder het genot van een hapje en een drankje. Lees hier meer over deze wandelroute.

Wandelroute Grachten en Werven

Foto: indebuurt Utrecht

Heb je zin in een korte wandeling? Dan is deze route perfect voor jou: de wandelroute langs de Utrechtse grachten en werven is slecht 2,6 kilometer. De Utrechtse grachten met hun werven en werfkelders zijn uniek in de wereld en moet je als Utrechter een keer in je leven hebben ontdekt. Tijdens deze wandeltocht loop je over verschillende werven en langs de grachten. De route vind je hier.

Lees ook:

Michel doet mee aan de Alternatieve Vierdaagse: ‘Ik ga niet in een afritsbroek lopen!’

De Nijmeegse Vierdaagse gaat dit jaar niet door. Voor Utrechter Michel van Kats (38) niet per se jam...

4 x de mooiste wandelroutes in de buurt van Utrecht

Mand vol lekkers mee en gáán: 7 x leuke picknickplekken in Utrecht

Op rolletjes! 3 x mooie skeelerroutes in Utrecht en omgeving

Een bootje huren in Utrecht: dat kan op deze plekken

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.