Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x tips van de tandarts die iedereen zou moeten weten

Aangeboden door Tandheelkundig Centrum De Meern 14 september 2020

Een mooi en gezond gebit begint bij preventie. Maar wat houdt een goede verzorging van je gebit precies in? En wat zijn andere manieren om gebitsproblemen te voorkomen? Dat weet de tandarts natuurlijk het beste! Annemarie Gerrits en Anne Bos zijn tandarts bij Tandheelkundig Centrum de Meern en geven vijf handige tips waar volgens hen iedereen baat bij heeft.

1. Let op wat je eet en drinkt

“In het algemeen geldt dat een gezonde levensstijl je gebit absoluut ten goede komt”, vertelt Annemarie. Een belangrijk onderdeel daarvan is je eet- en drinkgedrag. “Veel van wat we eten en drinken bevat heel veel suiker.” Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn én op te letten wat je tot je neemt, aldus Annemarie.

2. Poets je tanden twee keer per dag

“Wist je dat de aanwezige bacterielaag in je mond naar verloop van tijd schadelijker wordt? Dat is dan ook precies de reden waarom je twee keer per dag je tanden moet poetsen. Zo voorkom je namelijk gaatjes”, legt Anne uit. “Het overslaan van poetsbeurten kan op termijn vervelende gevolgen hebben.”

3. Blijf dagelijks stokeren

Je hebt de meest geweldige elektrische tandenborstel die er is gekocht én poetst netjes twee keer per dag je tanden. Hoe kan het dan dat je tandarts tóch nog gaatjes bij je bespeurt? Anne: “Vergeet niet dat de ruimtes tussen je tanden ook schoon moeten blijven! Je tandenborstel kan hier maar beperkt bij. Voor een volledig schone mond ontkom je er dus niet aan om dagelijks te stokeren.”

4. Vergeet de halfjaarlijkse tandartscontrole niet

Al verzorg je je tanden zelf nog zo goed: het is en blijft belangrijk om ook naar de tandarts te gaan. “Om je tanden en tandvlees gezond te houden, is het aan te raden om iedere zes maanden langs te komen voor een controle. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat beginnende gaatjes uitgroeien tot grote(re) problemen”, zegt Annemarie.

5. Laat je regelmatig voorlichten en behandelen bij de mondhygiënist

Ook belangrijk voor een goed gebit: regelmatig langsgaan bij de mondhygiënist. “Zo zorg je dat je preventief je tandvlees en daarmee je mondhygiëne op orde houdt”, legt Annemarie uit. “Ook hier geldt weer dat voorkomen beter is dan genezen. Een kleine ontsteking aan je tandvlees kan uitgroeien tot bijvoorbeeld parodontitis, oftewel kaakbotontsteking.”

Over Tandheelkundig Centrum de Meern

Tandheelkundig Centrum de Meern heeft twee vestigingen in de Meern, namelijk aan De Milan Viscontilaan en de Meerndijk. Het team bestaat uit tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten. Als je een persoonlijke benadering fijn vindt, voel je je in de kleinschalige praktijk ongetwijfeld thuis. Bij Tandheelkundig Centrum de Meern kun je terecht voor onder meer algemene tandheelkunde, mondhygiëne, kroon- en brugwerk en cosmetische behandelingen. Wat de praktijk verder aanbiedt lees je op deze pagina.

Psst… Tandheelkundig Centrum de Meern neemt nog nieuwe patiënten aan. Wil je je inschrijven? Dat kan hier.

Lees ook:

Tandheelkundig Centrum de Meern

Deze tandartsenpraktijk krijgt fantastische reviews: ‘Iedereen is zorgzaam, vriendelijk én geeft heldere uitleg’

Een betrouwbare tandarts vinden is een hele klus. Daarom zijn websites als Independer zo fijn: je zi...

Naar de tandarts! 5 x daarom wil jij je inschrijven bij Tandheelkundig Centrum De Meern

Tandheelkundig Centrum De Meern is weer open: ‘Veiligheid van patiënten staat voorop’Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tandheelkundig Centrum De Meern. Meer over Tandheelkundig Centrum De Meern ontdekken?

Tandheelkundig Centrum De Meern

zorg

Gesloten08:00 - 17:00

De Milan Viscontilaan 144, Utrecht

Bekijk meer:zorg

adv.