Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x topplekken in Utrecht om een potje te zoenen

Door Janine Guijt 13 februari 2020

Man, wat wonen we in een romantische stad. Wat ons betreft is Utrecht de perfecte uitvalsbasis voor een potje tongen, muilen, kussen, zoenen of hoe je het ook wil noemen. Moet je natuurlijk wél weten wat de beste plekken zijn. Laten we die nou net voor je hebben verzameld in een handig lijstje. Dus heb je even geen inspiratie, neem je geliefde/scharrel/one-night-stand dan mee naar één van de volgende zoenspots.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

D’r op en d’r onder

Domtoren vanaf achter het uurwerk
Foto: VVV Utrecht

Het is de trots van ons stadsie: de Domtoren. Als echte Utrechter moet je natúúrlijk op 112 meter hoogte, met een fantastisch uitzicht over de stad, iemand een keer een flinke zoen hebben gegeven. Vind je de klim iets te hoog? Neem dan de lift. En, een kus onder de Domtoren is natuurlijk ook heel romantisch…

Geheime zoentuin

Pandhof Utrecht

Oké, echt geheim is deze tuin niet, maar hij is wel zéér geschikt voor een klef potje kussen. Waar we het over hebben? De Pandhof van de Domkerk, jeweetwel: die supermooie tuin die aan de kerk grenst. Als het lekker weer is struikel je er over de toeristen, dus we raden jou en je lief aan om een bezoekje te brengen op een druilerige dag. Zoek een fijn plekje tussen de eeuwenoude bogen en zoenen maar!

De Pandhof is open van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Duik een steegje in

Reguliersteeg Utrecht

Een nauw steegje, altijd goed voor een partijtje kussen. Gelukkig zijn er genoeg steegjes om uit te kiezen in Utrecht. Wij tippen: de Abraham Dolesteeg tussen de Oudegracht en de Lange Nieuwstraat en de Zwaansteeg tussen de Oudegracht en de Springweg.

Geheime zoentuin 2Flora's Hof Utrecht

Semi-geheime hofjes, tuinen en parkjes doen het nou eenmaal goed in deze lijst. Daarom nog een ‘geheime’ zoentuin: die vlak naast de Domtoren aan de Servetstraat. Dit romantische tuintje, Flora’s Hof, trekt niet alleen zoenende stelletjes maar ook – of eigenlijk: vooral – krolse katten aan. Niet schrikken dus als er tijdens het zoenen opeens een stel krijsende katten voorbij komt rennen..

Romantisch verlicht tunneltje

Tunnel Ganzenmarkt
Foto: Trajectum Lumen

Een ontdekkingstocht in het duister langs magisch verlichte locaties in ons mooie stadsie. Hoe romantisch kan het zijn!? Loop, als de zon onder is, met je lief de route van Trajectum Lumen en stop even in het tunneltje bij de Ganzenmarkt voor een kus…

Geheime zoentuin 3

Pandhof Sinte Marie

Nog een kloostertuin waar je prima een paar kusjes kunt stelen, is Pandhof Sinte Marie. Let wel even op: de tuin bij de Mariaplaats is een sluiproute naar het station en je vindt er altijd wel een paar vaste hanggasten. Duik dus gewoon even achter het muurtje voor een snelle, ongeziene zoen.

Pandhof Sinte Marie is in de zomer geopend van 8.00 tot 20.00 uur en in de winter van 10.00 tot 18.00 uur.

Vlinders in je buik

Vlinder
Foto: Unsplashed / Joshua Torres

Heb jij vlinders in je buik en kan je niet wachten om die ene persoon hartstochtelijk te zoenen? Neem hem of haar dan mee naar de Botanische Tuinen. De vlinderkas zit bomvol vrolijk gekleurde fladderaars waar je gewoon tussen mag lopen. Het is trouwens behoorlijk warm in de kas, dus houd het een beetje beschaafd en voorkom dat je met een al te erg roodaangelopen hoofd naar buiten loopt…

Voor deze plek moet je wel even geduld hebben, de vlinderkas is momenteel gesloten. Vanaf 1 april tot en met 25 oktober 2020 kun je weer kussen tussen de vlinders.


Meer over Botanische Tuinen Utrecht ontdekken?

Botanische Tuinen Utrecht bezienswaardigheden

Budapestlaan 17, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Geheime zoentuin 4

Rosarium Utrecht
Foto: Wikipedia

Jawel, we hebben er nóg een! Het Rosarium, de rozentuin in de buurt van het Wilhelminapark, is uitermate geschikt om te kussen. Zeker als de rozen in volle bloei staan. Pas wel op voor de doornen…

Geheime zoentuin 5majellapark

De laatste geheime zoentuin die we tippen, is een hele mooie. Je vindt hem in het Majellapark. Waar precies? Komtie: je fietst vanaf Utrecht centrum de Vleutenseweg af en slaat rechtsaf bij Majellapark (de straat heet ook zo). Eigenlijk zie je dit schattige tuintje vol bloemen dan al aan je linkerhand. Het is er lekker rustig dus kun je er ongestoord een potje zoenen.

Meer lezen over liefde in Utrecht:

Date

Deze dingen moet je weten als je een Utrechter wilt daten

Oké, oké, wij Utrechters hebben misschien onze eigenaardigheden. Maar we zijn wel héél leuk! De kans...

Van Tinderdate naar samen een winkel: dit is het liefdesverhaal van Ella en Timo

Single-expert Sanne organiseert speeddates die allesbehalve suf zijn: ‘Ik was helemaal klaar met Tinder’

7 x originele ideeën voor dates in Utrecht

Geweldig: je kunt vrijdag speeddaten bij de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg

 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.