Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Willem (74) en Mieps (73) zijn nog altijd dolverliefd én spelen in de nieuwe clip van Snelle: ‘Er is niets in scène gezet’

Door Janine Guijt 23 juni 2020

Misschien heb je ‘m wel voorbij zien komen: de nieuwe videoclip van rapper Snelle, die voor een deel is opgenomen in Utrecht. In de clip zien we drie mannen in hun favoriete stad een brief voorlezen aan de liefde van hun leven. Daarmee is deze mierzoete en oh-zo-romantische video al een tranentrekker, maar als je het verhaal van Willem (74) en Mieps (73) Koebrugge kent, kun je het waarschijnlijk al helemaal niet meer drooghouden. De twee stelen de show én de harten van Utrechters in de nieuwe videoclip van Snelle, waarin te zien is hoe dolverliefd ze – na 55 jaar samen – nog altijd zijn.

Het maakt niet uit, niet uit waar, ‘k zie haar
Op de terrassen aan het Neude
Bij de Dom en aan de grachten
Ik weet niet wat het is, maar ook deze stad is prachtig

In zijn nieuwe videoclip Kleur bezingt Snelle de liefde voor Utrecht (oké, en die voor Rotterdam en Amsterdam, maar dat vergeten we voor het gemak even). Maar het nummer is ook een ode aan de liefde tussen mensen en dus zocht het castingbedrijf achter de clip drie koppels die met hun lievelingsstad als decor in de clip wilden figureren. “Ik denk dat ik nog ingeschreven stond bij één of ander castingbureau”, vertelt Willem, die in het verleden wel vaker als figurant werkte, bijvoorbeeld in de televisieserie ’t Schaep met de 5 pooten. “Ik kreeg namelijk een mail met de boodschap dat het bureau een ouder echtpaar zocht dat een bijzondere band heeft met Utrecht. Het was de bedoeling dat ze elkaar op beeld de liefde zouden verklaren.”

Utrecht als tweede thuis

‘Nou, dat lijkt ons wel wat’, dachten Willem en Mieps. “Al moet ik je wel zeggen dat ik nog nooit van die hele Snelle had gehoord, hoor”, biecht Willem op. Gelukkig konden zijn kleinkinderen zijn kennis over de hedendaagse Nederhiphop bijspijkeren. “Ja, die waren helemaal laaiend over hem. Hij is erg populair geloof ik.” Zelf wonen Mieps en Willem niet in Utrecht, maar in de Achterhoek. Toch heeft de Domstad een bijzonder plekje in hun harten. “Ik heb er gestudeerd en onze dochter en haar gezin wonen er. We zijn er heel regelmatig en logeren geregeld in hun huis.” Mieps vult aan: “We komen al jaren op de Neude voor een drankje op het terras en gaan graag naar de schouwburg. Utrecht is ons tweede thuis.”

‘Zelfs de regisseur schoot vol’

Geheime instructies

Lang verhaal kort; Willem en Mieps werden geselecteerd voor de videoclip. Willem kreeg in het geheim instructies om een brief te schrijven aan Mieps. Toen de opnames begonnen, toverde hij deze tevoorschijn. De camera begon te rollen en Willem las zijn brief voor aan Mieps. “Ik was helemaal verrast en dat zie je ook terug in de clip. Het was allemaal echt, er is niets in scène gezet. Al bij de eerste woorden was ik ontroerd.” Dat gold overigens niet alleen voor Mieps. “Ja, dat was nogal wat hoor!”, herinnert Willem zich. “Toen ik die brief voorlas, schoot de hele crew vol! Zelfs de regisseur.”

Samen op voetbal

Als je het eindresultaat bekijkt, snap je waarom. De liefde spat van het scherm; als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat Mieps en Willem nog altijd stapelgek op elkaar zijn. Ze leerden elkaar kennen toen ze 19 waren en allebei in het praktijkonderwijs werkten. Inmiddels zijn ze 55 jaar samen, volgend jaar hoopt het echtpaar 50 jaar getrouwd te zijn. Wat hun geheim is? “We zijn niet hetzelfde, maar vullen elkaar aan. En we doen veel leuke dingen samen; naar de schouwburg, op de kleinkinderen passen, lekker uit eten.” Mieps: “We zitten bijvoorbeeld samen op walking football (een variant op voetbal voor senioren, red.). Ik ben de enige vrouw in het team. Nou, dat maakt het wel extra leuk hoor, haha. Als ik wil scoren dan doe ik gewoon lippenstift op, dan krijg ik alle ruimte”, grapt ze.

‘Blijf samen op pad gaan’

Gelukkig samen oud worden, het is iets wat veel mensen uiteindelijk nastreven. Hebben Willem en Mieps nog tips voor Utrechters die dit lezen? “Zet je carrière niet op één. Want daar ben ik soms een beetje bang voor tegenwoordig, dat mensen tegenwoordig zo druk zijn met werk dat ze elkaar een beetje uit het oog verliezen. zegt Willem. ” Mieps vult aan: “Vergeet elkaar niet. Wij hebben altijd tijd voor elkaar vrijgemaakt en dat kan ik iedereen aanraden. Blijf samen op pad gaan en leuke dingen doen.”

Nog meer bijzondere verhalen over Utrecht en Utrechters:

Denise blaast boekhandel De Wijze Kater nieuw leven in: ‘Het idee dat hier iets anders zou komen, ging me aan het hart’

Heel wat Utrechtse harten braken toen de deuren van spirituele boekhandel De Wijze Kater in 2019 na ...

Bizarre droom gehad? De Utrechtse Rob maakt er een strip van: ‘Dromen zijn goudmijntjes’

De Utrechtse presentator Daan Boom vermaakt ons al weken met briljante thuisblijfvideo’s: ‘Ik wilde graag iets bijdragen”

Lisanne verloor haar moeder en schreef een boek over rouwen: ‘Ik wist niet waar ik het zoeken moest’

Willem (32) is dominee van de Domkerk: ‘Met een bloedend hart houden we de deur dicht’

De Utrechtse Esma over de ramadan in tijden van corona: ‘Jammer dat ik nu mijn ouders niet kan zien’

adv.