Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je in Duitsland

Door Janine Guijt 21 augustus 2019

Blijf jij deze zomer lekker in Utrecht? Ga dan op vakantie in eigen stad! Je hoeft de stad namelijk niet uit om buitenlandse sferen te proeven. Zo waan je je met deze tips helemaal in Duitsland. Viel spaß!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Frühstück bij Puschkin

Voorstraat Utrecht PuschkinBij Puschkin, op de hoek van de Ridderschapstraat en de Wittevrouwenstraat, ontbijt of lunch je zoals Duitsers dat doen: simpel, stevig, betaalbaar en in een hippe setting die niet zou misstaan in Hamburg of Berlijn. Op het menu staan onder andere kaiserbrötchen met ham, kaas en een eitje. Kop koffie erbij en je Duitse frühstück is compleet!


Meer over Puschkin ontdekken?

Puschkin ontbijtrestaurants

Geopend10:00 - 18:00

Ridderschapstraat 1, Utrecht

Bekijk meer:ontbijtrestaurants

Schnitzels, wurst und bier aan de Oudegracht

biergarten bier in utrecht
Foto: ANP

Een restaurant met op de menukaart flammkuchen, bratwurst, schnitzels, sauerkraut en apfelstrudel: Duitser wordt het niet. Bij Kartoffel aan de Oudegracht vergeet je even dat je in Nederland woont en begin je spontaan Deutsche schlagers te zingen. Op vrijdag en zaterdag kun je die liedjes trouwens zingen onder het genot van een pul bier bij Biergarten Veltins, op het terras van Kartoffel.


Meer over Kartoffel ontdekken?

Kartoffel restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 23:00

Oudegracht aan de Werf 145, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Broodje worst

Voor een knapperig broodje met een goede, stevige worst kun je een gemiddelde Duitser ’s nachts wel wakker maken. In Utrecht moet je voor zo’n broodje worst – wat ons betreft – aan de Voorstraat zijn. Bij Dogma eet je niet zomaar een hotdog, maar kies je bijvoorbeeld de Patserige Pater (met gegrilde bacon, oude kaas en smokey whisky saus) of de Verboden Verlangen (met feta en olijventapenade). Ook fijn: je kunt kiezen voor een vegetarische of vegan worst die echt superlekker smaakt!


Meer over Dogma ontdekken?

Dogma restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 21:00

Voorstraat 17, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Picknicktafels en bierpullen

Oktoberfest
Foto: ANP

Bierpullen vol gerstenat, Duitse lekkernijen en picknicktafels in de open lucht, het zijn typische ingrediënten van een biergarten. Restaurant Kartoffel heeft dus een biergarten, maar er is nóg een plek in Utrecht waar je van dit Duitse fenomeen kunt genieten. De ondernemers achter Filmcafé en Brouwerij Oproer hebben namelijk besloten om samen een groot terras (want dat is eigenlijk wat een biergarten min of meer is) te openen. Het terras heet Biergarten030 en is van woensdag tot en met zondag geopend.


Meer over Oproer ontdekken?

Oproer cafés

Vandaag gesloten

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Meer over Filmcafé ontdekken?

Filmcafé bioscopen

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen

Berlijn in het Klein

klein berlijn utrechtWij zijn dol op de creatieve, stoere en rauwe hoofdstad van onze oosterburen. In Utrecht kun je de Berlijnse sferen proeven bij Klein Berlijn op Rotsoord. Bij dit fijne café drink je Duitse biertjes met een lekkere wurst platte en ieder weekend dans je er op livemuziek. Ook fijn: Klein Berlijn hanteert het bring-your-own principe dus je mag je eigen lekkernijen meenemen.


Meer over Klein Berlijn ontdekken?

Klein Berlijn cafés

Gesloten16:00 - 00:00

Helling 22, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Berliner Garten

Foto: Unsplash

Rondstruinen op de lokale vintagemarkt op zoek naar dat ene item, wandelen in het ruime stadspark en dan nog even nagenieten in de biergarten: klinkt als een zondagmiddag in Berlijn, toch? Bij RAUM aan – jawel – het Berlijnplein kun je je een paar keer per jaar in de Duitse hoofdstad wanen tijdens festival Berliner Garten. Er is een vintage markt, een expositie, een biergarten en nog veel meer. De eerstvolgende editie van Berliner Garten is op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.


Meer over RAUM ontdekken?

RAUM galeries

Berlijnplein 520, Utrecht

Bekijk meer:galeries

Waan je in een ander vakantieland in de Domstad:

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je in Frankrijk

Het is de meest geliefde vakantiebestemming van Nederlanders: Frankrijk. Het land van verse croissan...

Vakantie in eigen stad: 7 x hier in Utrecht waan je je in la bella Italia

Vakantie in eigen stad: 4 x hier waan je je in Scandinavië

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.