Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse toeristen Felix en Eline: ‘Dortmund mag wel een beetje meer op Utrecht lijken’

Door Pauline Dons 14 september 2019

Wij vinden Utrecht de allermooiste stad van het heelal. Dat toeristen van over de hele wereld naar ons mooie stadsie komen, verbaast ons dan ook niet. Maar, wat dóen al die mensen tijdens hun bezoek aan de Domstad? En wat is hun indruk van Utrecht? In deze rubriek portretteert Pauline Dons Utrechtse toeristen. Vandaag: onze stad door de ogen van Felix (26) en Eline (22) uit Dortmund, Duitsland.

Felix en Eline kennen elkaar van de universiteit in Dortmund, waar ze allebei Energy Economics studeren. Ze zijn samen aan het roadtrippen door Europa. Na Berlijn, het Duitse eiland Rügen en de stad Bremen is nu Utrecht aan de beurt. De twee zijn net een dag in ons mooie stadsie en hebben het al zo naar hun zin dat ze plannen hebben om hun tweedaagse bezoek met een extra dag te verlengen.

Verschillende stijlen

Eline: “Ik vind Utrecht enorm leuk. Het is zo’n mooie stad met alle grachten en de vele fietsen… Het voegt echt iets toe aan de sfeer. Tot nu toe hebben we de Dom en de grachten gezien.” Felix: “We hebben net door de stad gelopen en het is hier echt prachtig. De stad is erg levendig, er zijn veel mensen en verschillende stijlen te vinden, dat is wat ik het leukste vind.” Eline ziet zichzelf hier volgend jaar wel studeren.

Liever Utrecht

Vergeleken met Utrecht valt Dortmund, waar het stel vandaan komt, volgens hen tegen. “Ik vind Dortmund als stad niet zo leuk. Er zijn wel leuke plekjes te vinden, maar ik zou mijn tijd liever in Utrecht doorbrengen”, vertelt Eline, terwijl Felix instemmend knikt. “In Dortmund hebben we ook kanalen, maar die zijn alleen bedoeld voor de industrie. Je kunt in Utrecht gewoon lekker aan het water gaan zitten en de mensen zijn open en vriendelijk. Utrecht is erg anders, maar op een positieve manier”, vult Felix haar aan.

Tips en fietsen

Felix en Eline zijn verbaasd wanneer ze ontdekken dat ze de Dom ook kunnen beklimmen. “Wat gaaf, dat gaan we zo zeker doen,” zegt Felix enthousiast terwijl hij omhoog kijkt naar de toren. Daarna kijkt hij nog eens vol verwondering om zich heen: “Iets wat ik superleuk vind, is dat iedereen hier fietst. Dortmund mag wel een beetje meer op Utrecht lijken, want ik houd enorm van fietsen.” Een tip voor andere toeristen? “Wees ruimdenkend, kijk lekker op je eigen tempo rond en dan is de hele wereld van jou”, glimlachen Felix en Eline.

Lees meer:

toeristen utrecht oudegracht

Utrechtse toeristen Adrian en Caroline: ‘Utrecht is echt heel anders dan Brisbane’

Wij vinden Utrecht de allermooiste stad van het heelal. Dat toeristen van over de hele wereld naar o...

Utrechtse toeristen Peter en Tineke: ‘Al die activiteit hier, dat is in het noorden ondenkbaar’

Utrechtse toeristen Maxence en Salomé: ‘Utrecht is veel knusser dan Amsterdam’

Utrechtse toeristen Hannah & Rachel: ‘We krijgen veel kwade blikken van fietsers’

Utrechtse toerist Wilko: ‘Het is leuk om af en toe aan ons dorp te ontsnappen’

adv.