Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van Paradijs tot De Derrick: deze verdwenen zaken missen Utrechters

Door Janine Guijt 11 januari 2020

Vorige week deelden we een lijstje met een aantal Utrechtse winkels en cafés waar we in het afgelopen decennium afscheid van namen. ‘Welke Utrechtse zaken van vroeger mis jij?’ vroegen we bij het artikel op Facebook. Nou, dat hebben we geweten, want heel veel Utrechters belandden spontaan in een nostalgische bui en vertelden ons in de reacties naar welke winkels en horecagelegenheden ze heimwee hebben. Dit zijn de meest genoemde plekken.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Toko Mitra

toko mitra
Surjo Utomo is al ruim 30 jaar eigenaar van Toko Mitra. Foto: Josselin Gordijn / AD Utrechts Nieuwsblad

Nog niet zo lang geleden – in augustus 2019 – moesten we afscheid nemen van Toko Mitra. Het Indonesische restaurant moest weg uit winkelcentrum De Planeet, omdat dat verbouwd wordt. En dat vinden veel Utrechters heel erg jammer, als we de reacties op Facebook mogen geloven (en dat doen we voor het gemak even). De 70-jarige eigenaar Surjo Utomo kreeg ook vaak te horen dat het zo jammer is dat zijn zaak weg is. “Het is een eer dat mensen ons zo mogen. Daarom hebben we besloten toch maar door te gaan. Voor hen”, vertelde hij eerder. Goed nieuws voor de fans, dus. Waar de nieuwe vestiging van Toko Mitra opent, is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte!

toko mitra

Goed nieuws voor de fans: Restaurant Toko Mitra wil een doorstart maken

Het Indonesische restaurant Toko Mitra gaat weg uit winkelcentrum De Planeet aan de Lange Viestraat,...

Paradijs

Foto: Ruud Voest / AD Utrechts Nieuwsblad

Liefhebbers van de Chinese keuken zijn het er over eens: het Paradijs op het Vredenburg was een van de allerbeste Chinese restaurants in Utrecht. Na 36 jaar heeft de zaak in november 2017 de deuren gesloten. Nu vind je er WAKU WAKU, het grootste vegan restaurant van Europa.

Bistro Chez Jacqueline

Bistro Chez Jacqueline Utrecht
Foto: Bistro Chez Jacqueline

Het was het lievelingsrestaurant van burgemeester Jan van Zanen én heel veel andere Utrechters: Chez Jacqueline. De bistro sloot in 2018, na ruim veertig jaar, voorgoed de deuren.

V&D

Foto: ANP

Tranen met tuiten hebben we gehuild toen V&D in 2016 dichtging in Utrecht. Gelukkig hebben we de foto’s van dit iconische warenhuis nog!

9 x nostalgische plaatjes van de V&D in Utrecht

Ben jij al bij Hudson's Bay geweest? Het gloednieuwe warenhuis in winkelcentrum Hoog Catharijne is s...

De Derrick

Foto: Google Streetview

De Derrick kende je misschien als de discotheek aan de Voorstraat waar je kwam om te dansen op hitjes uit de vorige eeuw. 27 december 2017 sloot de kroeg voorgoed. De eigenaar Richel van Heumen vond het naar eigen zeggen wel mooi geweest. “Het was meer hobby dan werken, maar het waren wel steeds drie nachten dat ik ’s morgens om half negen in mijn bed viel. Dus 52 weken per jaar elk weekend een soort jetlag, tenzij ik ziek was of een belangrijke bruiloft had.” Tja, we doen het Richel inderdaad niet na…

Boekhandel De Wijze Kater

Foto: Google Streetview

Boekhandel de Wijze Kater in de Zadelstraat is sinds september 2019 gesloten, maar wordt nu al door veel Utrechters gemist. De zaak heeft 32 jaar in ons stadsie gezeten, maar bleek in de laatste jaren niet meer rendabel te zijn.

Nog meer verdwenen zaken:

Word je nostalgisch van: 7 verdwenen Utrechtse iconen uit vroegere tijden

Vroeger was alles beter. Toch? Nah, wij betwijfelen het. Wat we wél weten, is dat Utrecht in vroeger...

Goeie ouwe tijd: deze zaken verdwenen de afgelopen tien jaar uit Utrecht

Utrechtse mysteries: de verdwenen pornobioscoop op het Vredenburg

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.