Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna onherkenbaar! Wat herken jij nog op deze oude foto uit 1958?

Door Anne-Meike van den Berg 10 augustus 2019

Soms lijkt het alsof de tijd in Utrecht stil heeft gestaan. Toch zijn er door de jaren heen genoeg dingen verdwenen of toegevoegd. Gelukkig hebben we nog oude foto’s om terug te kijken! Deze foto is genomen op een héél bekende plek in Utrecht rond 1958. Je bent er sowieso weleens geweest. Zie jij waar het is…?

Je vindt deze plek nét buiten de singels van Utrecht en in zestig jaar is er flink wat veranderd hier. De rotonde op de foto uit 1958 is weg en ook zijn er heel wat nieuwe gebouwen bijgekomen.

Verwarrend

Over de naam van deze plek bestaat trouwens wat verwarring. Als je de naam noemt, denken veel Utrechters namelijk dat je een andere plek bedoelt, vlakbij dit kruispunt. Weet jij al waar we naar op zoek zijn…?

Bekend Utrechts erf

We hebben het natuurlijk over het Ledig Erf! En dan dus niet het gedeelte bij café Ledig Erf en het Louis Hartloopercomplex. Dat heet officieel namelijk de Tolsteegbrug. Het Ledig Erf vind je net na die brug, bij de Gansstraat en de Ooster- en Westerkade. Op de plek waar op de foto uit 1958 de gesloopte huizen staan, vind je nu onder andere restaurant De Beren. Je ziet ook de Gansstraat, in het midden links, en rechts zie je een stukje van de Oosterkade.

ledig erf
Zo ziet het Ledig Erf er nu uit. Foto: Google Streetview

Lees ook:

bus utrecht

Toen in Utrecht: deze voertuigen reden er vroeger rond

Bezorgscooters, auto's in alle soorten en maten, stadsbussen en vooral héél veel fietsen: dat zijn z...

Oh, de nostalgie: 6 x Vredenburg door de jaren heen

8 x herken jij de Utrechtse straten op deze oude foto’s?

Meer over

Toen in Utrecht

adv.