Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x je bent een echte Utrechtse millennial als…

Door Fleur Dassen 28 november 2020

Wanneer je een millenial bent? Als je bent geboren tussen 1980 en 2000. En als je al deze dingen herkent, kun je jezelf óók nog een échte Utrechtse millenial noemen!. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

… vroeger naar speeltuin de Pan ging

Foto: Het Utrechts Archief / Arjan den Boer

Als kind had je er de tijd van je leven. Lekker spelen met je vriendjes en vriendinnetjes en papa en mama die je duwen in de schommel. Wat een zorgeloos leventje. Met als hoogtepunt van de zomer: het kasteel dat gevuld werd met water om lekker af te koelen in het pierenbadje. Niet getreurd voor jullie die zich niet tot de millennials rekenen, Speeltuin de Pan is nog open! De speeltuin staat in Tuindorp in de Prof. Dr. Magnuslaan.

… je bij de poffertjeskraam van Victor Consael bent geweest

Foto: Foto: Marnix Schmidt / AD Utrechts Nieuwsblad

Als millennial heb je ze vast en zeker wel een keer geproefd: de poffertjes van Victor Consael. De kraam was te vinden op het Vredenburg. Met de komst van TivoliVredenburg en de nieuwe appartementen was er helaas geen plaats meer voor de geliefde horecazaak. Hoewel Victor Consael al een tijdje uit de binnenstad is verdwenen, bestaat de poffertjeskraam nog steeds. Sinds 2010 vind je hem in Leidsche Rijn, vlakbij de wijk Parkwijk. Restaurant De Baai gebruikt de oude poffertjeskraam nu als strandtent.

… je de Jansbar nog steeds de Filemon noemt

Bron: AD Utrecht
© Foto: Ruud Voest

Waar je vroeger echt goed uit kon gaan? Club Filemon! Maar na 17 jaar sloot de tent zijn deuren. Geen discotheek meer tot diep in nacht, want de club moest plaatsmaken voor de Jansbar: een all you can eat concept met barbecuetafels, waar – normaal gesproken – nog steeds gedronken en gedanst kan worden.

… je het oude Tivoli nog mee hebt gemaakt

tivoli-oudegracht-utrecht
Foto: Hans Geerlings / AD Utrechts Nieuwsblad

Tivoli bestaat natuurlijk nog steeds en is nu te vinden aan het Vredenburg. Het oude Tivoli vond je aan Oudegracht 245. Populaire internationale artiesten zoals Snoop Dogg en Nirvana traden er op, maar ook Nederlandse muzikanten zoals BLØF, de Dijk en Kyteman.

… je naar de film bent geweest bij bioscoop Camera Studio

Bioscoop Camera Studio Utrecht
Foto: Het Utrechts Archief

Als je als millennial bent opgegroeid in Utrecht, heb je er ongetwijfeld wel eens een Disney-films gezien: de bioscoop Camera Studio aan de Oudegracht. Op 15 maart 2015 om precies te zijn, sloten de deuren van de bios voor eens en altijd. Het theater was op dat moment de oudste bioscoop van Nederland.

Lees meer:

Toen in Utrecht: zo werden zieke Utrechters vroeger behandeld

In de Utrechtse ziekenhuizen werkt het personeel keihard in de strijd tegen het coronavirus. Hoe gin...

Toen in Utrecht: 8 x deze voertuigen reden er vroeger rond in onze stad

Toen in Utrecht: 7 x foto’s van vroeger waar je blij van wordt

6 x foto’s van het Utrechtse studentenleven in de jaren ’80

Het Tinder van toen: 5 x hilarische contactadvertenties uit Utrechtse kranten

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.