Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stadswandeling in Utrecht: 7 x op pad in de Domstad

Door Janine Guijt 2 september 2018

Wie de binnenstad van Utrecht bezoekt kan het niet ontgaan: toeristen die zich met een blik omhoog vergapen aan de prachtige gevels, terwijl een gids hen voorziet van leuke feitjes en smakelijke anekdotes. Maar ook als je geen toerist of dagjesmens bent is een stadstour door Utrecht leuk om eens te doen. Daarom zetten we vandaag de leukste stadswandelingen op een rijtje.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Stadswandelingen Utrecht

Willemijn Banki begon in 2013 als stadsgids in Utrecht en heeft inmiddels al duizenden mensen ons mooie stadsie laten zien. Ze bezit ook nog eens twee meter boeken over Utrecht, dus je kunt er van op aan dat Willemijn de Domstad door en door kent. Ze neemt je graag mee op tour langs de mooiste plekjes van 030. Haar bedrijf Stadswandelingen Utrecht heeft veel verschillende stadswandelingen en wandelroutes, maar ze kan – op basis van doelgroep en thema – ook een stadswandeling op maat maken. Op de website van Stadswandelingen Utrecht vind je meer info.

Hier lees je overigens de favoriete Utrechtse adressen van Willemijn:

Leuk volgens local én stadsgids Willemijn: ‘Iedere Utrechter moet naar het Volksbuurtmuseum’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...

Utrecht door de ogen van een ex-dakloze

De gidsen van Streetlife030 zijn allemaal (ex)dakloos en/of (ex)verslaafd. Tijdens de tour nemen ze je mee door de Utrechtse binnenstad, langs belangrijke plekken uit de daklozen- en verslaafden scene van vroeger en nu. Ze vertellen hun eigen, persoonlijke verhaal en geven je zo een inkijkje in het leven van een dakloze in Utrecht. Hier lees je er meer over:

Ex-verslaafde Jan in de junkentunnel onder Hoog Catharijne

Tijdens deze bijzondere stadswandeling zie je Utrecht door de ogen van een dakloze

Stadswandelingen, je hebt ze in alle soorten en maten in Utrecht. Je kunt een tour doen langs Utrech...

Filmlocaties spotten

nicolaikerk-utrecht-8

Het Gilde Utrecht organiseert verschillende themawandelingen in onze mooie stad. Wat dacht je van een Hollywood-tour, waarbij je locaties waar bekende en onbekende films zijn opgenomen aandoet? Of een stadswandeling langs alle Middeleeuwse kloosters en kerken die Utrecht rijk is? Op de website van het Gilde vind je actuele data en prijzen van de tours.

Stadswandeling Utrecht: de Mooi Utrecht tour

“Man, wat is Utrecht mooi!”. Dat zul je waarschijnlijk uitroepen nadat je de Mooi Utrecht tour van Greetings From Utrecht hebt gedaan. Tijdens deze tour zul je vooral de verborgen parels van ons stadsie ontdekken. Op de site lezen we: “U wandelt langs de romantische grachten en werven, bezoekt hofjes en verkent kleine straatjes.” Klinkt top, als je het ons vraagt.

Nijntje spotten

Nijntje Mariaplaats

Nog een toffe tour die Greetings From Utrecht organiseert: de Nijntje tour. Deze pluizige publiekslieveling spot je overal in Utrecht. Zo neemt de stidsgids je mee langs verschillende beelden van Nijntje en wandel je langs het atelier van de beroemde Utrechtse tekenaar. Ook fijn: je maakt een tussenstop bij een bekende Utrechtse bakkerij voor wat heerlijke Nijntje-koekjes en -chocola.

Best of both worlds

Ooit van een culinaire tour gehoord? Je hopt hierbij van plek naar plek én je nuttigt op al die leuke spots een hapje of een drankje. Het beste van twee werelden als je het ons vraagt, want ondertussen zie je heel wat van de stad waar je op dat moment bent. En laat Utrecht nou ook van die heerlijke foodtours hebben. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

De stad verkennen én lekker eten: 5 x culinaire tours in Utrecht

Ooit van een culinaire tour gehoord? Je hopt hierbij van plek naar plek én je nuttigt op al die leuk...

Op pad met Luuk

Foto: Yldou van Dijk

De vrolijke 26-jarige Luuk is allesbehalve een prototype stadsgids. “Vaak krijg ik de vraag of ik nog studeer, ook denken mensen dat ik dit ‘ernaast doe’.” Maar dat is dus niet zo. Luuk heeft zijn studie Psychologie afgerond en is tegenwoordig fulltime stadsgids. Hij heeft zijn eigen bedrijfje en geeft doordeweeks betaalde wandelingen op aanvraag. Op zondag kan iedereen die het leuk vindt meelopen met zijn gratis tours door de stad. Op de website van Luuk lees je meer.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.