Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aan de Amsterdamsestraatweg komt een nieuwe muurschildering van JanIsDeMan (en hij heeft jouw hulp nodig)

Door Janine Guijt 27 mei 2020

Muurschilderaar JanIsDeMan gaat in juni een muur aan het begin van de Amsterdamsestraatweg omtoveren tot kunstwerk. En daar heeft hij jouw hulp bij nodig! JanIsDeMan wil namelijk weten welke gebouwen van ‘de ASW’ jij terug wilt zien in de muurschildering.

Je weet wel, van dé boekenkast

Denk je aan JanIsDeMan en de Amsterdamsestraatweg, dan denk je ongetwijfeld aan de boekenkast die de hoek met de Mimosastraat siert. Het kunstwerk – waarop de favoriete boeken van buurtbewoners staan afgebeeld – bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Zo schreef Lonely Planet over de muur en hebben Londen en de Franse plaats Boulogne-sur-Mer inmiddels ook zo’n buurtboekenkast.

Gezocht: gevels

Voor zijn nieuwe project – dat wordt mogelijk gemaakt door het Utrechtse Initiatievenfonds – heeft JanIsDeMan ook de inbreng van Utrechters nodig. De kunstenaar wil namelijk weten welke gevels aan de Amsterdamsestraatweg hij moet verwerken in de muurschildering. Het werk komt op de – nu nog lege – muur naast de Aldi, aan het begin van de Amsterdamsestraatweg. Op Facebook barst het al van de suggesties. Van ‘de Watertoren’ tot ‘de feestwinkel’ tot ‘een miniatuur van je eigen meesterwerk, even verderop in de straat’. Heb jij ook een suggestie voor JanIsDeMan? Dan kun je deze hier achterlaten. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar het eindresultaat. Zodra de muurschildering af is, showen we ‘m natuurlijk hier op indebuurt Utrecht.

Lees ook:

Opvallend: Utrechter Leon Keer maakt gigantisch kunstwerk op Berlijnplein

Hij was er zo'n twee weken mee bezig en nu is het af: het 3D-kunstwerk van de Utrechtse kunstenaar L...

Utrecht heeft er weer een levensgrote muurschildering bij

Nieuw aan de Oosterkade: deze muurschildering van De Strakke Hand

Binnenkijken bij Piet en Ietje, die een enorme muurschildering van Utrecht in hun huis hebben

Anouk maakte een theatershow over haar vader die kanker kreeg: ‘Ik wil mensen aan het denken zetten’

10 x street art in Utrecht

 

adv.