Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oh, de nostalgie! Je kunt dit weekend binnenkijken bij het oude Tivoli

Door Janine Guijt 13 september 2019

Heel wat Utrechters hebben warme herinneringen aan dit poppodium, maar sinds 2014 zijn de deuren van Tivoli aan de Oudegracht (meestal) potdicht. Tijdens Open Monumentendag – op zaterdag 14 september – komt daar voor even verandering in, want dan kun je voor één dag een kijkje nemen in de voormalige poptempel.

De meeste Utrechters zullen het pand Oudegracht 245 kennen als poppodium Tivoli, waar veel muzieklegendes op het podium hebben gestaan. Maar de geschiedenis van het pand aan de gracht is veel rijker dan dat. Zo was het ooit een klooster, een weeshuis, een vakbondshuis, een bioscoop en een café-restaurant. Op zaterdag 14 september ontdek je er meer over tijdens Open Monumentendag. Je kunt van 10.00 tot 17.00 uur binnenkijken in het Tivoli-pand.

Open Monumentendag

In Utrecht staan ongelofelijk veel mooie gebouwen waar je eigenlijk nooit binnen kunt kijken. Goed nieuws: zaterdag 14 september kan dat wél. Tijdens de Open Monumentendag gaan er tientallen deuren in Utrecht voor je open. Wij hebben vijf gebouwen waar je dit weekend binnen kunt kijken, voor je op een rij gezet:

Gaaf! 5 x binnenkijken bij bijzondere gebouwen waar je normaal nooit komt

Lees ook:

tivoli-oudegracht-utrecht

Jaaa, we weten wat er in de oude Tivoli komt: een koffiebrander, bierbrouwer, hotel en nog veel meer

Eindelijk is bekend wat er gaat gebeuren met het oude Tivoli-pand aan de Oudegracht: er komt een kof...

adv.