Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nauwelijks te geloven, maar echt waar: voor deze 4 Utrechters is 2020 wél een topjaar

Door Janine Guijt 19 november 2020

Zoek je op Google Afbeeldingen naar ‘2020 meme’ dan vind je allerlei plaatjes die hetzelfde bevestigen: 2020 is geen best kalenderjaar voor de wereld. Toch zijn er Utrechters die wél kunnen zeggen dat dit een topjaar is. Om allerlei verschillende redenen konden zij ondanks alles tóch de slingers ophangen. Kijk en geniet mee van deze lichtpuntjes.

Voor dit artikel deelden we een oproepje met de vraag ‘Waarom was 2020 voor jou wél een goed jaar?‘. We kregen ontzettend veel reacties op dit bericht. Daarom zullen we een deel 2 van dit artikel publiceren met nóg meer positieve verhalen van Utrechters. Wil jij jouw ervaring ook insturen? Mail naar [email protected].

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

(Inter)nationaal succes met quizzen én veertig kilo afgevallen

Foto: Upbeatles

“Ja ik durf 2020 wel een topjaar te noemen voor mijzelf en natuurlijk mijn compagnon Pascal”, zegt Jochem, die met zijn bedrijf Upbeatles pubquizzen verzorgt in horecazaken en bij bedrijven. Door corona moest Upbeatles overschakelen op online quizzen en dat bleek een succes. Wekelijks zaten (tien)duizenden mensen in Nederland (en daarbuiten!) voor hun laptop om mee te doen en met de benefietactie voor de horeca haalden Jochem en Pascal ook nog eens 20.000 euro op. “Daarnaast krijgen we ook regelmatig dankmailtjes van deelnemers dat we ze door deze tijd hebben heen gesleept. Toen ik afgelopen zomer regelmatig hier buiten op de werf aan het werk was, werd ik ook vaak toegeroepen door voorbij varende mensen: Hey Jochem, bedankt voor alle quizzen!”

Ook op persoonlijk vlak heeft Jochem iets bereikt waar hij blij mee is: “Ik ben dit jaar – tot nu toe – zo’n veertig kilo afgevallen. Dat begon heel onbewust eigenlijk. Nadat ik in mei zag dat ik sinds de lockdown half maart in twee maanden tijd zo’n twaalf kilo kwijt was door eigenlijk puur mijn eetpatroon aan te passen, ben ik daarmee doorgegaan en van plan dat vol te houden ook.”

Geboorte van Eli

Foto aangeleverd door Sanne.
“Ondanks het heftige jaar wat de hele wereld betreft is het voor ons als gezin een jaar geweest waar we heel dankbaar voor zijn”, vertelt Sanne. “Tijdens de eerste lockdown is ons tweede kindje Eli Mae geboren. De bevalling was prachtig, thuis en in bad. Het was een andere soort kraamweek dan we bij ons eerste kindje hadden, heel rustig en sereen. Deze rust heeft zich het rest van het jaar voort geborduurd ook voor Eli. Het is een zen kind!”

Nieuwe pup én eigen bedrijf

Foto aangeleverd door Camee.

Dit jaar begon erg verdrietig voor Camee en Percy: hun hond overleed en door corona verloren ze beiden hun baan. De twee haalden een pup in huis én begonnen Uncle Percy, een bedrijf dat cadeaupakketten voor dieren verkoopt. “Twee dromen die uitkwamen, omdat we er eindelijk tijd voor hadden”, zegt Camee. “Het logo van ons bedrijf bevat dan ook onze overleden hond en onze nieuwe hond.” Voor 2021 barsten Camee en Percy van de plannen voor uitbreidingen van de webshop.

Droombaan, droomman en droombruiloft

Foto aangeleverd door Sanne.
Foto aangeleverd door Sanne.

Ze voelt zich haast schuldig om het te zeggen, maar 2020 was voor Sanne een topjaar. Het begon allemaal toen ze haar droombaan kreeg bij Coolblue. “Diezelfde maand kochten mijn vriend en ik ons eerste echte huis en een maand later vroeg mijn droomman mij ten huwelijk. We besloten dat we dit jaar nog wilden trouwen.” Doordat het aantal besmettingen deze zomer terugliep konden Sanne en haar (inmiddels) man allebei een vrijgezellenfeestje vieren én met 45 gasten trouwen. “Daarna gingen we op onze heeerlijke huwelijksreis, naar Noord-Italië. Twee weken lang 28 graden en heerlijk genoten van alles wat Italië te bieden heeft.”

Sanne verheugt zich nu op de sinterklaasperiode. “We gaan in kleine groepjes surprise vieren en staan in contact met de andere groepjes via een live verbinding, en ook nu hebben we extra veel tijd om er een knalsurprise van te maken.” Ze sluit af met: “Ik realiseer me dat ik dit jaar enorm veel geluk heb gehad en een geweldig jaar achter de rug heb. En mijn gedachten zijn bij al die mensen die dat niet hebben gehad.”

Lees ook:

Is 2020 een topjaar voor jou? Dan horen we graag van je!

Zoek je op Google Afbeeldingen naar '2020 meme' dan vind je allerlei plaatjes die hetzelfde bevestig...

Daten in coronatijd: 7 x leuke activiteiten die je wél nog kunt doen in Utrecht

De Utrechtse Roëll schreef in coronatijd een reisboek over Nederland: ‘Er is zoveel moois dichtbij’

3 Utrechters over hun verjaardag in coronatijd: ‘Ik heb me nog nooit zo jarig gevoeld’

Kop op, Utrechters! 6 tips om je weer een beetje happy te voelen

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.