Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse mysteries: wat doen al die lampjes daar op Utrecht CS?

Door Carin van der Meij 25 oktober 2020

Je hebt hem vast wel eens zien hangen: de grote, knipperende lamp in de entreehal van Utrecht Centraal. Allemaal witte LED-lampjes zijn aan elkaar verbonden door middel van een stalen frame. Is het ‘gewoon’ een kunstwerk of een hulpmiddel om de akoestiek te verbeteren? Allebei niet! Dit is de ‘ontmoetingswolk’.

Je hoort het goed: een ontmoetingswolk. Het idee hiervan? Een centraal punt in de grote hal van het station waar je elkaar kunt ontmoeten. Heb je met een vriend of vriendin afgesproken op Utrecht Centraal? Dan kun je dus zeggen: ‘Ik zie je onder de ontmoetingswolk’.

Sunny Cloud

De officiële naam van deze wolk is Sunny Cloud. Hij is ontworpen door kunstenaar John Körmeling, die als opdracht kreeg om een nieuw meeting point te maken waarbij er niets op de grond mocht staan. “Dus dacht ik: ‘Wat heeft een vrije vorm en hangt in de lucht?’ Precies, een wolk!”, zegt hij in een interview met Spoorbeeld. Je vindt de ontmoetingswolk niet alleen in het Utrechtse station, ook op Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal, Breda en Den Haag hangt het knipperende kunstwerk.

Mysterie opgelost!

Zo, weer een mysterie minder in Utrecht! Loop jij ook al tijden rond met een vraag waar je maar geen antwoord op kunt vinden? Laat het ons weten.

Lees ook:

Utrechtse mysteries: wat gebeurt er in dit opvallende gebouw aan de Mariaplaats?

Er zijn van die gebouwen in de Utrechtse binnenstad waar je al talloze keren voorbij bent gelopen, m...

Utrechtse mysteries: wat is het oudste café van Utrecht?

Utrechtse mysteries: de Nederlandse Oscar is een gouden kalf, maar waarom eigenlijk?

Utrechts mysterie: wat doen al die parkieten in onze stad?

Utrechtse mysteries: wat doen die pixelige ‘monstertjes’ in de Herenstraat?

Meer over

Mysteries

adv.