Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse mysteries opgelost: wat schuilt er achter deze naamloze winkel aan de Oudegracht?

Door Bonnie Dekkers 13 oktober 2019

Heb je de afgelopen tijd over de Oudegracht gelopen, dan is de naamloze winkel op nummer 121 je vast opgevallen. Wat de slierten voor het raam en kleurrijke etalagepoppen daar doen? We zochten het voor je uit!

Duurzame pop-up store

In het voormalige pand van Lola Liza is hard gewerkt. Loop je vandaag naar binnen, dan zie je rekken vol kleurrijke kleding. Assistent storemanager Julia geeft uitleg: “Wij zijn een pop-up store met duurzame producten. Dat de kleding je bekend voor kan komen, klopt wel. In deze winkel hangt namelijk kleding van WE Fashion.”

Expres geen naam genoemd

Dat er nergens logo’s of namen hangen, is een bewuste keuze. “Als bezoekers weten dat wij onderdeel zijn van een bekende keten, denken ze misschien: dat ken ik al, en lopen ze minder snel binnen”, vertelt Julia. In de pop-up store wordt volop geëxperimenteerd. Slaat iets aan, dan wordt het doorvertaald naar de winkels van WE. Julia: “Zo experimenteren wij met wat er aan de wanden hangt, maar ook met de kleding die de etalagepoppen aanhebben. De bezoeker ziet steeds iets anders. Waar de huidige winkels zich voornamelijk focussen op basics, focussen wij ons op de fashion items. In 2021 wil winkelketen WE 100% duurzaam zijn. Deze pop-up store is de ultieme kans om te testen hoe we dat het beste kunnen uitrollen.”

duurzame-we-store-oudegracht
Foto: indebuurt Utrecht

Utrechtse samenwerking

Wordt het shoppen je even te veel? Dan kan je plaats nemen aan de bar voor een kopje koffie. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met een bekende Utrechtse koffiebar: The Village. De pop-up store is hoogstwaarschijnlijk te bezoeken tot en met januari.

Mysterie opgelost!

Loop jij al tijden rond met een vraag waar je maar geen antwoord op kunt vinden? Laat het ons weten!

Benieuwd naar wat we allemaal al opgelost hebben? Kijk hier maar eens, of lees de artikelen onder de video:

Mysterie: wat doen die beelden daar op het Concordiagebouw aan de Oudenoord?

Je kent het vast wel: het grote, halfronde gebouw aan de Oudenoord met de beelden boven de ingang. D...

Utrechtse mysteries: waar is deze rebus uit de Lange Nieuwstraat gebleven?

Utrechtse mysteries opgelost: wie is deze lieve viervoeter langs de Singel?

Utrechtse mysteries: wat is de betekenis achter deze bordjes in Utrecht?

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.