Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechts mysterie opgelost: wie is Ben van Broodje Ben?

Door Pien Veenink 9 juni 2019

Broodje Ben is een begrip in Utrecht. Je kunt er terecht voor tientallen soorten lekkere broodjes voor een zacht prijsje. De bekende broodjeszaak is begonnen in de Domstad, maar is inmiddels flink aan het uitbreiden naar andere steden. Wij vroegen ons af: wie is nou eigenlijk Ben?

Door: Pien Veenink en Janine Guijt

Voor het antwoord gingen wij langs bij de welbekende kraam aan de Oudegracht. Boy, mede-eigenaar van Broodje Ben, gaf ons het verlossende antwoord: ”Dat is eigenlijk best wel heel saai: de allereerste eigenaar heette Ben.” Aha! Boy vertelt verder: ”Hij heeft Broodje Ben bedacht en opgericht. Een jaar of zes geleden heeft hij het bedrijf verkocht, maar toen was Broodje Ben al een behoorlijk begrip in Utrecht. Daarom hebben we toen besloten het maar gewoon zo te laten.”

Nog meer verhalen over broodjes(bedrijven)

Ai, we hadden stiekem gehoopt op een spannende stadslegende met held Ben in de hoofdrol. Wat dat betreft vinden we het verhaal over Broodje Mario (en dan vooral de gelijknamige lekkernij) iets interessanter. De Italiaanse drummer Mario Nistro kwam in 1971 naar Nederland om het te maken in de muziekindustrie. Toen bleek dat hij daar zijn geld niet meer mee kon verdienen, belandde hij in de Utrechtse horeca. Mario bedacht daar Broodje Mario en het recept – simpel, maar steengoed – was sinds dag één razend populair. Diezelfde kraam waar het allemaal ooit begon, is nog steeds één van de twee verkooppunten van Broodje Mario.

Hier lees je meer over Mario en zijn broodjes:

broodje mario utrecht

Utrechtse mysteries opgelost: Het verhaal achter Broodje Mario

Utrecht zou niet misstaan als decor in een spannende thriller vol onopgeloste raadsels. De stad zit ...

En hier lees je nóg meer mysteries:

Utrechtse mysteries: wat doen die oude foto’s achter de ramen in Nieuw Engeland?

Als je de afgelopen weken door de wijk Nieuw Engeland bent gelopen, is het je vast al opgevallen. In...

Utrechtse mysteries: hoe komt Stadion Galgenwaard aan zijn naam?

Utrechtse mysteries: wat is het verhaal achter deze gigantische theepot?

Meer over

Mysteries

adv.