Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mooiste Hond 2020: deze Utrechtse viervoeters maken kans

Door May-Anne Oltmans 24 maart 2020

De race om de titel Mooiste Hond 2020 is in volle gang! Voor deze verkiezing, georganiseerd door Animal Event en Farm Food Hondenvoeding, mogen baasjes hun viervoeter nomineren door een mooie foto in te sturen. Tot 12 april mag iedereen stemmen, waarna er winnaars per gemeente en provincie worden gekozen. Uit die honden kiest een deskundige jury in oktober de landelijke winnaar. Wij zetten nu vast de Utrechtse genomineerden voor je op een rij. Welke is jouw favoriet? 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Sky

Sky mooiste hond
Foto: Charlotte Hagg

Wat ons als eerste opvalt aan Sky, zijn ongetwijfeld zijn mooie ogen. Daarmee is bovendien iets bijzonders aan de hand, schrijft baasje Charlotte: “De ogen van Sky kleuren mee met het weer. Als de lucht stralend blauw is, zijn zijn ogen dat ook. Is het bewolkt? Dan zijn zijn ogen grijs-blauw. Dat, in combinatie met zijn mooie vacht, maakt dat ik hem prachtig vind.” Naast de looks heeft Sky volgens zijn baasje ook een hart van goud. Niet zo vreemd dus dat Sky bij haar vrienden en kennissen enorm geliefd is: “Op straat wordt hij als eerste herkend én veel enthousiaster begroet dan ik.”

Rico

rico mooiste hond
Foto: Marjolijn Warren

Ook mopshondje Rico van de Utrechtse Marjolijn maakt nog kans tijdens de verkiezing. Wat maakt haar huisdier zo mooi? Marjolijn: “Voor Rico bestaat het leven uit niets meer dan liefde. En als hij je aankijkt met zijn stralende oogjes, weet je dat hij helemaal gelijk heeft.” Lief!

Senna

Senna mooiste hond
Foto: Kateryna Taratynska

Als het aan Kateryna ligt, is haar hondje Senna de allermooiste die er is. “Haar schoonheid zit in haar ziel”, zo schrijft Kateryna. “Ze is lief en vriendelijk. Een echte metgezel.” Wij worden in ieder geval heel vrolijk van deze lieve foto!

Doesha

doesha mooiste hond
Foto: Naomi Bosch

Wat een fotogenieke hond, die Doesha van baasje Naomi! “Ik vind Doesha de knapste. Ze heeft een aparte kleur vacht, net een tijgertje!”, aldus Naomi. Die mooie vacht, in combinatie met haar ”lieve kopje, stralende oogjes en de liefde die zij biedt” maakt dat Naomi haar maatje de allermooiste vindt.

Emma

emma mooiste hond
Foto: Marjolein Korste

Waarom haar hondje Emma volgens Marjolein de titel Mooiste Hond 2020 verdient? Daar kan ze kort over zijn: “Vanwege haar unieke neusje!”

Stemmen maar!

Shiba Inu Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

Wie van deze Utrechtse honden verdient volgens jou de titel Mooiste Hond 2020? Tijd om te stemmen! 

De winnaar van de verkiezing wordt in oktober bekendgemaakt tijdens het Animal Event: een dierenfestival met onder andere workshops en wedstrijden voor huisdieren en hun baasjes.

Lees ook:

Jolly Dog Esther van Driel

Esther heeft een hondenuitlaatservice: ‘Het is zo mooi om te zien hoe dankbaar honden zijn’

Esther van Driel (53) werkte haar hele leven in de retail, tot haar contract in 2011 niet werd verle...

Dit zijn de populairste hondennamen in Utrecht

Mag dat in Utrecht: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet?

Bij deze restaurants in Utrecht mag je hond mee

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.