Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Mix van kunst en cadeaus bij deze nieuwe winkel aan de Twijnstraat

Door Pauline Dons 13 november 2019

Ben jij op zoek naar een uniek of persoonlijk cadeau voor Sinterklaas of kerst? Bijvoorbeeld een getekend portret, een gepersonaliseerde LP of een handgemaakt sieraad? Op dinsdag 1 oktober opende in Utrecht een winkel vol kunst, kitsch, woonaccessoires en cadeautjes: Freefall aan de Twijnstraat.

Mix van kunst en cadeaus

Willem Frans Janssen (52) is de eigenaar van Freefall. Over het concept van de winkel vertelt hij: “In deze winkel vind je een mix van kunst en cadeaus. We willen kunstenaars een podium geven en zij kunnen ook werken en exposeren in deze winkel.” Toch is Freefall geen galerie. “We zijn een winkel met kunst, kitsch en cadeaus. Ik wilde het vooral een huiselijke uitstraling geven, zodat mensen gemakkelijk even binnenlopen en wat rondkijken.”

Gepersonaliseerde kunst

Je kunt bij Freefall naast handgemaakte schalen en kleurrijk servies, ook terecht voor persoonlijke kunst. “Je kunt portrettekeningen laten maken of een cadeaubon kopen, zodat je iemand anders blij kunt maken met een tekening”, vertelt Willem Frans. Hij noemt nog meer voorbeelden: “We hebben fotokunst, waarbij je jouw foto laat bewerken door een kunstenaar, maar ook gepersonaliseerde LP’s. De kunstenaar luistert dan met een headset naar jouw favoriete nummer en tekent ondertussen mee met de golven van de muziek.” De plaat wordt vervolgens netjes voor je verpakt.

Een vrije val

Waar de naam Freefall vandaan komt? Willem Frans vertelt: “Ik ben zelf kunstenaar en ik kan met een kunstwerk beginnen om zeven uur ’s avonds en dan is het ineens al middernacht. Ik heb dan weleens het gevoel dat ik een vrije val heb gemaakt en dan denk ik: waar is de tijd gebleven?” lacht hij als hij denkt aan zijn eigen ‘free fall’.

Van sieraden tot schilderijen: van woensdag tot en met vrijdag vind je allerlei originele accessoires bij Freefall aan Twijnstraat 53.

Ook nieuw in Utrecht:

kledingwinkel hip voor de heb

Shopalert! Kledingwinkel Hip voor de Heb aan de Lijnmarkt is open

Een paar hippe schoenen of een warme trui voor de koude wintermaanden: onze kledingkasten kunnen noo...

Nieuw! Restaurant Koenraad opent deze vrijdag aan de Voorstraat

Nieuw in Utrecht: gerechtjes delen bij restaurant Happs aan de OudegrachtMeer over Freefall ontdekken?

Freefall

Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Twijnstraat 53, Utrecht

Bekijk meer:Permanent gesloten

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.