Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hemelvaartsdag 2020: dit kun je wél doen in Utrecht

Door Janine Guijt 20 mei 2020

Hemelvaartsdag staat weer voor de deur en dat betekent een extra vrije dag! Ook deze dag ziet er in coronatijd anders uit dan we gewend zijn: we kunnen niet afspreken met onze hele vriendengroep, of het terras op. Gelukkig zijn er heel veel dingen die je nog wél kunt doen op donderdag 21 mei. We tippen acht leuke activiteiten in en om het huis. Kijk maar:

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Star Wars pubquiz

Foto: ANP

Wat is de echte naam van Darth Sidious? Op welke planeet is Luke Skywalker opgegroeid? En hoe kreeg Anakin een litteken naast zijn oog? Weet jij de antwoorden op deze vragen, dan word je vast blij van deze activiteit: een heuse online Star Wars pubquiz. Je kunt donderdag 21 mei – Hemelvaartsdag dus – meedoen via de livestream van Upbeatles. De quiz begint om 20.00 uur en meer info vind je hier.

Bootje varen

Oudegracht Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Het belooft mooi weer te worden, dus wil je op Hemelvaartsdag naar buiten, dan kun je een bootje huren. Ook dat gaat natuurlijk anders dan normaal: bij de meeste verhuurbedrijven mag je met drie of vier mensen in een bootje (buiten je eigen huishouden om), zodat je voldoende afstand kan bewaren. Bekijk goed wat de richtlijnen vanuit het verhuurbedrijf zijn en houd je aan de RIVM-regels.

Lees ook:

boot huren utrecht

Hier in Utrecht kun je een boot of sloep huren

Een rondje varen met vrienden over de mooie Utrechtse grachten, koud biertje erbij en gáán. Heerlijk...

Lekker creatief: ga kleuren!

Een tip voor de creatievelingen onder ons: leef je uit met deze Utrechtse kleurplaat, ontworpen door kunstenaar Lars. Hij mailde ons het volgende: “Als kunstenaar laat ik me graag inspireren door het leven in de stad. Jaarlijks maak ik wel een tekening van de Domtoren die ik dan verkoop. In dit geval is het idee om tussen al het donkere nieuws wat kleur en positiefs te brengen voor alle binnenzitters, jong en oud.” De kleurplaat is te downloaden via de Facebookpagina van Lars.

Leuk tijdens Hemelvaart: speel een spelletje

View this post on Instagram

Vrijdag (16:00 – 19:00) opent voor het eerst in ons leven de Ping Pong *SPEEL-O-THEEK. Denk: Best of Ping Pong Fanshop in deze vreemde tijden. Dus om ervoor te zorgen dat jullie je in deze situatie wat minder vervelen kan je een stukje Ping Pong Club komen afhalen bij ons. Huur bij ons een spel voor 3 of 5 euro, neem er een kop koffie to go bij of neem een paar falafel wraps mee voor bij het avondeten. Wij hebben 70+ bordspellen die je kan huren, zit vast wat leuks bij toch? Vanaf vrijdag staan we elke vrijdag vanaf 16:00 klaar bij de balie van de *Speelotheek *. Kom je ons supporten? #speelotheek #pingpongclub #corona #steundekeukens #utrechthoreca #utrechthotspot #lokaalondernemen #bordspellen #weekend #coronautrecht #togo #coffeetogo #wandeling

A post shared by Ping Pong Club (@pingpongclub_utrecht) on

Ook een activiteit waar je het huis niet voor uit hoeft: een spelletje spelen! Heb je niet zo’n uitgebreide collectie, dan kun je ook een spel huren bij De Ping Pong Club. Je kunt kiezen uit meer dan zeventig spellen die je huurt voor drie tot vijf euro. Ook leuk: speel de Utrechtse variant op 30 Seconds!

Tip tegen verveling: bij de Utrechtse Ping Pong Club kun je bordspellen huren

Kom je weleens bij de Ping Pong Club, dat weet je het: deze Utrechtse hotspot heeft een flinke colle...

Steun de lokale horeca

JackRabbit
Foto: JackRabbit

Omdat Hemelvaartsdag een nationale feestdag is, zijn veel mensen vrij. We kunnen ons goed voorstellen dat veel Utrechtse kroegen, restaurants en terrassen in een wereld zonder corona stampvol hadden gezeten. Daarom lijkt 21 mei ons een goed moment om de lokale horeca te steunen. Bijvoorbeeld door eten af te halen of te laten bezorgen. Je kunt ook een waardebon van je favoriete restaurant bestellen via de website helpdehoreca.nl.

Lees ook:

6 x hier in Utrecht bestel je lekkers voor bij de borrel

Sushi bestellen in Utrecht: deze sushi restaurants bezorgen je sushi thuis

Zo kun jij Utrechtse ondernemers steunen in deze moeilijke tijd

Bij deze Utrechtse horeca kun jij de komende tijd afhalen of laten bezorgen

Cocktails shaken met tips van een pro

Heb je zin in een lekkere cocktail bij je afhaal- of bezorgmaaltijd, dan helpt bartender Jordy Bakhuizen van Liquor Bar je daar een handje bij. Op Instagram deelt de bar regelmatig video’s waarin Jordy stap voor stap uitlegt hoe je een cocktail shaket: van een daiquiri tot een gin fizz en nog veel meer.

Skeeleren

hemelvaartsdag utrecht
Foto: ANP

Naar de sportschool gaan om je in het zweet te werken, kan nu even niet. Wat wél een optie is: lekker naar buiten gaan! Je kunt wandelen, hardlopen, fietsen, maar ook skaten. Daarom zetten wij drie skeelerroutes in Utrecht en omgeving op een rij:

Op rolletjes! 3 x mooie skeelerroutes in Utrecht en omgeving

Naar de sportschool gaan om je in het zweet te werken, kan nu even niet. Wat wél een optie is: lekke...

Ga je naar buiten om te skeeleren? Houd dan afstand, vermijd drukte en houd je aan de overige regels die door het RIVM zijn opgesteld.

Even ertussenuit

hemelvaartsdag utrecht
Foto ter illustratie: Unsplash

Ben je de dag na Hemelvaartsdag ook vrij? Dan heb je dus een lang weekend en kun je er misschien even tussenuit. Natuurlijk moet je drukke plekken mijden, maar via websites als Airbnb en Natuurhuisje.nl zijn er genoeg fijne accommodaties in de omgeving van Utrecht te boeken waar je geniet van rust én waar je contactloos kunt inchecken.

Lees ook:

#supportyourlocals: de favoriete Utrechtse boekhandels van de indebuurt redactie

De redactie van indebuurt Utrecht kent de stad op haar duimpje én heeft zo inmiddels een behoorlijke...

Dit wil je! Je kunt de elektrische Dolly Bakfiets gratis en vrijblijvend thuis testen

5 x Utrechtse nieuwtjes waar je blij van wordt

Deze plekken in Utrecht zien er binnenkort weer wat gezelliger uit

Raad de straat: zie jij welke Utrechtse straat dit is?

Nieuw aan de Oosterkade: deze muurschildering van De Strakke Hand

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.