Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed gevonden: 6 x briljante bedrijfsnamen in Utrecht

Door Janine Guijt 12 januari 2020

Yogaatielekker in Haarlem, tweedehandswinkel Kleedvermaak in Leiden en Surelock Homes Slotenmaker in Dorst. Geef toe, deze bedrijfsnamen toveren een klein glimlachje op je gezicht. Zij staan in de top tien van de landelijke verkiezing Merknaam van het Jaar. Heeft Utrecht ook dit soort briljante bedrijfsnamen? Dat vroegen we onze volgers en daar kwamen een heleboel leuke reacties op, via Facebook en in onze mailbox. Dit zijn de meest genoemde merknamen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Kontjes en sneetjes

Eh.. Kontjes en sneetjes? Klinkt zo op het eerste gehoor als iets héél anders dan een broodbakkerij. Toch is de naam van de bakkerij in de Vechtclub XL niet héél ver gezocht. Want – zoals Facebookvolger Rick geheel terecht opmerkte – ‘twee kontjes en een boel sneetjes maken immers een brood’.

Kappen Now

Posted by Kappen Now by Louise on Tuesday, 21 August 2012

Hair I Come, Brainwash, Haarfijn: met haar kun je alle kanten op, bedrijfsnaamtechnisch gezien. In Utrecht moeten wij iedere keer weer glimlachen als we langs kapsalon Kappen Now in de Willemstraat lopen.

Taart.

Taart. lijkt misschien nogal een saaie naam voor een bakkerij. Een beetje alsof je een koffiebar ‘Koffie’ zou noemen. Maar die ‘.’ in de merknaam staat natuurlijk voor… juist, een brok taart. Taart. spreek je dan ook eigenlijk uit als ‘taartpunt’. En daarmee krijgt de naam ineens een leuke knipoog.

’t Wijnstraatje

’t Wijnstraatje klinkt misschien op het eerste gehoor niet zo bijzonder. Totdat we je vertellen dat het een wijnwinkel in de Twijnstraat is.

Hapsalon Kapsalon

Posted by Hapsalon Kapsalon on Friday, 19 July 2013

Tsja, wat moeten we hier over zeggen. Bekt lekker, klinkt leuk en van kapsalon worden we altijd blij.

Fonetastic

‘Aan de Amsterdamsestraatweg nummer 148 in Utrecht heb je een telecombedrijf met een geweldige naam, namelijk Fonetastic’, mailt Rachida. ‘ Het is gelijk duidelijk dat ze wat met telecom doen, maar het is niet zo een saaie of standaard naam. Ik vind hem fantastisch!’. Sluiten we ons helemaal bij aan, Rachida!

Verder lezen

neutje-utrecht

’t Neutje, ’t Sluisje, ’t Hoekje en 66 andere ‘originele’ bedrijfsnamen in Utrecht

Hoewel iedere Utrechtse ondernemer natuurlijk super-mega-uniek is, hebben wij toch iets ontdekt. Wij...

5 x bizarre bijnamen uit de Utrechtse geschiedenis

Wil je zien: 13 x hilarische namen van wifi-netwerken in Utrecht

7 x Utrechtse straatnamen waar je spontaan dyslexie van krijgt

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.