Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de leukste restaurants en winkels in de Zadelstraat

Door Pien Veenink 19 juli 2019

Wist je dat de Zadelstraat de oudste bestrate winkelstraat in Utrecht is? Ook vandaag de dag is dit stukje Utrecht ontzettend de moeite waard. Sterker nog: wat ons betreft is het één van de leukste winkelstraten van de Domstad. Mocht je binnenkort indebuurt (ha-ha) zijn, sla dan vooral deze adresjes niet over!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Keck & Lisa

Een snijplank in de vorm van de Dom, té leuke ansichtkaarten of prachtige woonaccessoires? Voor dit en veel meer kun je terecht bij Keck & Lisa. Het leuke winkeltje bevindt zich net aan het begin (of juist aan het eind) van de Zadelstraat en is zeker de moeite waard om eens naar binnen te lopen. Je komt gegarandeerd met een nieuwe aanwinst naar buiten.


Meer over Keck & Lisa ontdekken?

Keck & Lisa cadeauwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Zadelstraat 38, Utrecht

Bekijk meer:cadeauwinkels

Taj Mahal

Restaurant Taj Mahal is al meer dan dertig jaar een begrip in Utrecht. Hier binnen waan je je even in India. Je verwent er jezelf met een heerlijke tandoori of curry. Het vriendelijke personeel helpt je graag met het maken van de juist keuze!

Meer over Taj Mahal ontdekken?

Taj Mahal restaurants en horeca

Geopend17:00 - 23:00

Zadelstraat 32, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

30ml

Vorig jaar opende de toen nog tweede vestiging van 30ml aan de Zadelstraat. Tegenwoordig zijn er zelfs vier filialen van de koffiezaak te vinden in Utrecht. In de Zadelstraat kun je terecht voor ‘speciality coffee’. Wat dat betekent? Er zijn criteria opgesteld waar een ‘speciality coffee’ aan moet voldoen. Koffie wordt aan de hand van deze criteria beoordeeld en krijgt een aantal punten (van 0 tot 100). Scoort een koffie 80 of meer punten, dan mag je het ‘speciality coffee’ noemen. Lang verhaal kort: bij deze 30ml drink je dus héle goede koffie!

Meer over 30ML Boutique ontdekken?

30ML Boutique koffiebars

Zadelstraat 11, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

Theo Blom Banketbakkerij

De Domtorentjes, wie kent ze niet?! Een verrukkelijke bonbon van pure chocolade met chocoladevulling van binnen. Banketbakkerij Theo Blom staat overigens niet alleen bekend om de Domtorentjes. Ze maken hier ook spritsen volgens een eeuwenoud recept en nog veel meer lekkernijen.

Domtorentjes banketbakkerij Theo Blom Utrecht

De Domtorentjes van bakkerij Theo Blom zijn zo lekker dat ze zelfs worden gejat

Typisch Utrechtse lekkernijen, ze zijn er in overvloed. Eén van de bekendste is het Domtorentje van ...

Meer over Banketbakkerij Theo Blom ontdekken?

Banketbakkerij Theo Blom bakkers

Gesloten08:00 - 18:00

Zadelstraat 23, Utrecht

Bekijk meer:bakkers

Drogisterij Slamat

Waar vind je tegenwoordig nog een klassieke drogisterij? Nou aan de Zadelstraat, dus. Slamat zit hier al sinds 1949! Je kunt er terecht voor voedselsupplementen, kruidentherapie, diervriendelijke cosmetica en huidverzorging. Ook leuk: ze verkopen er spullen om zelf bier en wijn te maken!


Meer over Drogisterij Slamat ontdekken?

Drogisterij Slamat drogisterijen

Zadelstraat 31, Utrecht

Bekijk meer:drogisterijen

Rabarber

Zadelstraat Utrecht

Rabarber is één van de favoriete Utrechtse koffietenten van indebuurt-redacteur Janine. “Ik kom vaak in koffiezaken om te flexwerken, maar bij Rabarber heb ik nog nooit mijn laptop opengeklapt. Volgens mij hebben ze er geen eens wi-fi, dus mail bijwerken of artikelen schrijven is hier niet ideaal. Maar dat vind ik juist zo fijn: het is echt een plek waar je lekker offline kunt zijn. Ik ga hier regelmatig ‘met mezelf’ een cappuccino drinken en een boek lezen. Er zijn plekken waar ik me wat opgelaten voel als ik in mijn eentje ben, maar bij Rabarber is dat totaal niet het geval. Er heerst een hele fijne, ongedwongen sfeer. Ook een fijne bonus: ze serveren er heerlijke taartjes!”

janine indebuurt

Leuk volgens Janine: struinen over de bloemenmarkt en het taartje van Bar Beton

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...

Meer over Rabarber ontdekken?

Rabarber restaurants en horeca

Geopend09:00 - 00:00

Zadelstraat 20, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Nukuhiva

View this post on Instagram

Fairtrade & sustainable spring collection ☀️🌿

A post shared by Nukuhiva (@nukuhivafairfashion) on

Floortje Dessing kennen we natuurlijk van haar tv-programma’s waarin ze de hele wereld over reist, maar wist je dat de presentatrice ook een winkel heeft? Nukuhiva begon in Amsterdam, maar heeft inmiddels ook al een tijdje een Utrechtse vestiging in de Zadelstraat. Tijdens haar reizen werd Floortje geconfronteerd met onrecht en armoede. Daarom verkoopt Nukuhiva alleen dames- en herenkleding die op een eerlijke manier gemaakt zijn. De meeste items die in de winkel hangen zijn ook nog eens op een duurzame manier geproduceerd.


Meer over Nukuhiva ontdekken?

Nukuhiva kinderkleding

Gesloten10:00 - 18:00

Zadelstraat 36, Utrecht

Bekijk meer:kinderkleding

Vintage Island

Vintage Island

Ook aan de Zadelstraat: Vintage Island, een hippe vintagewinkel met heel veel schoenen. Een paar All Stars, Harley Davidson laarzen, kistjes, oma-laarsjes… Je kunt het zo gek niet bedenken of Vintage Island heeft het! Ze hebben, naast een indrukwekkende selectie laarzen, ook een uitgebreide collectie kleding voor dames én heren.


Meer over Vintage Island ontdekken?

Vintage Island vintage

Gesloten11:00 - 18:00

Zadelstraat 39, Utrecht

Bekijk meer:vintage

Nog meer fijne plekken in Utrecht:

Voorstraat Utrecht

11 x de leukste zaken aan de Utrechtse Voorstraat

Hij begint bij het beroemde beeld van de Haas en eindigt zo'n 300 meter verder bij de Drift. We hebb...

8 x de leukste zaken aan de Utrechtse Lijnmarkt

6 redenen waarom de Twijnstraat superleuk is

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.