Dit is waarom 2019 awesome wordt voor Utrecht(ers)

Door Anne-Meike van den Berg 1 januari 2019

2019 is hier en man, wat zijn we daar blij mee. Waarom? Omdat dit een steengoed jaar gaat worden, mark our words. We kijken in het bijzonder uit naar deze dingen in Utrecht.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Er komen nóg meer nieuwe Utrechtse zaken bij

open nieuw in utrecht

Kersverse koffiespot in de binnenstad? Yes! Nieuwe winkel die binnenkort opent? Worden we blij van. Je begrijpt het al: bij indebuurt Utrecht houden we van nieuwe zaken die openen en de stad nog leuker maken. En ook in 2019 gaat dat gebeuren. Wat er zoal open gaat dit jaar? Komt ‘ie:

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

Ein-de-lijk: Hudson’s Bay en Primark gaan open

primark utrecht
Primark staat bekend als een winkel waar kleding tegen erg lage prijzen wordt verkocht en waar bezoekers graag grootschalig inslaan. Deze foto is in Londen genomen. Foto: ANP

Het is een vraag die heel veel Utrechters bezig houdt: wanneer gaan Hudson’s Bay en Primark nou open? In 2016 werd voorspeld dat de winkels vóór Kerst 2018 klaar zouden zijn om Utrechters te ontvangen. Nou, dat is niet gelukt, maar dit jaar moet het toch echt gebeuren. Als het goed is kunnen we dit voorjaar shoppen bij warenhuis Hudson’s Bay en Primark in winkelcentrum Hoog Catharijne.

primark utrecht

Wanneer openen Primark en Hudson’s Bay nou in Utrecht?

In november 2016 werd bekend dat Primark en Hudson's Bay naar Utrecht komen en zich gaan vestigen in...

Helemaal top: dit jaar met de lift de Domtoren op

Het is zo goed als zeker dat je dit jaar – tijdens de restauratie van de Domtoren – met een lift naar het hoogste punt van Utrechts trots kunt. D66-wethouder Victor Everhardt liet eerder weten: “We verwachten dat bezoekers medio 2019 met een lift naar boven kunnen buiten werktijden.” Dat scheelt 465 traptreden mensen!

Post Utrecht gaat open

postkantoor-neude-utrecht-1

Dit jaar gaat Post Utrecht open: het oude postkantoor op de Neude waarin onder andere winkels, een foodmarkt en de Centrale Bibliotheek komen. En dat betekent dat we er midden in de stad een fijne nieuwe hotspot bij krijgen, in een prachtig oud gebouw! Hier lees je er meer over:

postkantoor-neude-utrecht-1

Binnenkijken bij de nieuwe bibliotheek op de Neude

In 2019 gaat Post Utrecht open: het oude postkantoor op de Neude waarin onder andere winkels, een fo...

YES! Meer zitplekken in de trein

trein werkzaamheden utrecht centraal

Als je wel eens in de spits naar Amsterdam reist, weet je hoe moeilijk het soms kan zijn om een zitplek te bemachtigen. Maar we hebben goed nieuws: eerder dan gepland, namelijk dit jaar al, moeten langere treinen tussen Amsterdam en Utrecht een oplossing bieden aan de bomvolle treincoupés. CHILL!

trein werkzaamheden utrecht centraal

Chill! Vanaf volgend jaar meer zitplek in treinen tussen Utrecht en Amsterdam

Als je wel eens in de spits naar Amsterdam reist, weet je hoe moeilijk het soms kan zijn om een zitp...

Heel veel fijne feestjes en festivals in 2019

de-parade-festival-zweefmolen-utrecht
Foto: ANP

Natuurlijk staan er dit jaar ook weer heel veel fijne feestjes en festivals op de planning. Wij hebben nu al zin in Tweetakt (29 maart-16 juni), De Parade (19 juli-4 augustus) en Le Guess Who (7-10 november). Er staan ook een aantal nieuwe festivals op het programma dit jaar, zoals een nieuw foodfestival in Leidsche Rijn:

foodtruck

Nieuw in Leidsche Rijn: foodfestival Lekker in het park

In mei 2019 komt het Máximapark in Leidsche Rijn vol te staan met foodtrucks en eetstandjes. De eers...

Heel veel Utrechtse verhalen, nieuws en tips

Waar we het allermeeste naar uitkijken? Om in 2019 nog héél veel nieuws, tips en verhalen over Utrecht met je te delen! Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Enne, we wensen jou natuurlijk ook een topjaar toe!

We willen je graag op de hoogte houden van alle leuke verhalen uit Utrecht. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen voorkeur. Kies daarom de nieuwsbrief variant(en) die het beste bij jou past en wij zorgen dat je niets meer mist!
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.