Deze 5 verborgen plekken verwacht je niet in Utrecht (maar ze zijn er wel!)

Door Janine Guijt 19 oktober 2018

Kijk, de Domtoren is prachtig hoor en ons Utrechtse hart smelt nog steeds iedere keer als de zon op de Oudegracht schijnt. Maar Utrecht heeft zoveel meer te bieden dan deze bekende stadsgezichten. Wist je bijvoorbeeld dat onze stad een waterval heeft? En een rozentuin? En zo zijn er nog veel meer verborgen parels die je misschien niet meteen in de Domstad zou verwachten. Kijk maar.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Een minuscuul museum

Het kruideniersmuseum zit goed verstopt achter ’t Hoogt, je komt er via een smalle steeg. In een klein, 17e-eeuws huisje in Utrecht vind je een oud-Hollands kruidenierswinkeltje met daarboven een heel klein museum vol oude beschuitblikken, koffiedozen en andere verpakkingen. Hier stap je terug in de tijd van kruideniersvrouw Betje Boerhave. De toegang is overigens gratis.


Meer over Kruideniersmuseum Utrecht ontdekken?

Kruideniersmuseum Utrecht musea

Vandaag gesloten

Hoogt 6, Utrecht

Bekijk meer:musea

Rozentuin

Rosarium Utrecht
Foto: Wikipedia

Wist jij dat Utrecht een prachtige rozentuin heeft? Je vindt de tuin vlakbij het Wilhelminapark. Naast verschillende, prachtige rozensoorten vind je er een fonteintje, bankjes en beelden. En daarmee is het een heel geschikt plekje om je date eens mee naar toe te nemen.

Waterval

Botanische Tuinen Utrecht

Het mag dan geen episch natuurfenomeen zijn, toch hebben we een heuse waterval in Utrecht. In de Botanische Tuinen om precies te zijn. In de rotstuin kun je met de trap naar het hoogste punt klimmen van de Botanische Tuinen Utrecht. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht over de tuinen en De Uithof. Wie afdaalt passeert een sprookjesachtige waterval met een bijpassend bergbeekje. De rotstuin is daarmee een wonderlijke plek in Utrecht, want dit landschap tref je vrijwel nergens anders aan in ons stadsie.

Hier lees je meer over de Botanische Tuinen:

Botanische Tuinen Utrecht

Op ontdekkingstocht door de botanische tuinen: dit is er te zien!

Bamboebossen, moerassen en planten om te proeven, ruiken en zelfs te horen. In de Botanische Tuinen ...

Meer over Botanische Tuinen Utrecht ontdekken?

Botanische Tuinen Utrecht bezienswaardigheden

Gesloten10:00 - 16:30

Budapestlaan 17, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Stiltecentrum

Foto: Unsplash

Ja echt, midden in de hectiek van Hoog Catharijne vind je een heus stiltecentrum, om precies te zijn in het pand van vredesorganisatie PAX in het Godeboldkwartier. Het centrum biedt een ruimte om je even te bezinnen of om tot rust te komen. Er zijn zelfs iedere dag vrijwilligers aanwezig om je een luisterend oor te bieden. Best bijzonder, toch?

Een klooster

Misschien zie je ze wel eens lopen in de binnenstad: oudere dames met een witte of zwarte habijt. Het zijn de zusters Augustinessen van Sint-Monica die in het klooster op de Oudegracht wonen. Benieuwd naar het klooster? Er zijn regelmatig vieringen in de kapel die iedereen bij mag wonen. Hier lees je er meer over.

Nóg meer verborgen plekken

restaurant-tafel-utrecht

7 x verborgen restaurants in Utrecht

Restaurants, je hebt ze in Utrecht in alle soorten en maten. Er zijn de nieuwe, hippe restaurants, d...
Stayokay Utrecht Centrum

Ontdekken: een verborgen borrelplek in het centrum van Utrecht

WAT?! Een borrelplek in hartje Utrecht waar jij nog nooit van hebt gehoord? Hoe kan dat nou? Nou, da...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.