Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x dingen die je meteen herkent als je in Utrecht hebt gestudeerd

Door Anne-Meike van den Berg 12 augustus 2019

Utrecht wordt deze week overspoeld door nieuwe studenten. Tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (de UIT) maken ze kennis met de stad waar ze de komende jaren gaan studeren. Wij zijn jaloers, want de eerstejaars hebben – wat ons betreft – de allerbeste tijd van hun leven nog voor zich liggen. Wij moeten het doen met de herinneringen die we hebben aan onze Utrechtse studententijd. Maar mán, wat zijn die herinneringen prachtig…

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Bus 12: als sardientjes in een blikje…

Probeer eens te bedenken hoeveel kostbare minuten van je studentenleven je hebt doorgebracht in Lijn 12: de bus die dagelijks hordes studenten van het station naar de Uithof vervoert en weer terug. Hangend aan een stang, tussen je studiegenootjes ingeklemd of half bij de buschauffeur op schoot. Er is zelfs een Twitteraccount waarop je kunt zien of bus 12 al vol zit, hilarisch!

bus-12-utrecht

Dit Twitteraccount vertelt iedere dag of bus 12 al vol zit – en dat is hilarisch

Wij noemden het al eens als één van de dingen die je zeker herkent als je in Utrecht gestudeerd hebt...

Even naar de SPAR

Het was en is nog steeds de enige supermarkt op de Uithof: de SPAR. Dus wilde je ontbijt (lees: Red Bull en een kaascroissant) of lunch (lees: een saucijzenbroodje) scoren, dan kwam je hoe dan ook in de SPAR terecht. Er zijn hele petities getekend voor een groter supermarktaanbod op de Uithof, maar tot op de dag van vandaag moeten studenten het doen met die goede oude SPAR.


Meer over SPAR University Utrecht ontdekken?

SPAR University Utrecht supermarkten

Geopend08:00 - 21:00

Heidelberglaan 1b, Utrecht

Bekijk meer:supermarkten

Vrijmibo bij Stef’s

stefs-uithof-utrecht
Foto: Facebookpagina Stef’s

We blijven nog even op de Uithof, want er is een plek waarvan wij vermoeden dat je er weleens een biertje (of twee) hebt gedronken: café Stef’s. Het café bij de School voor Journalistiek zat iedere vrijdagmiddag steevast rammend vol. En iedere donderdagmiddag eigenlijk ook. En woensdagmiddag zaten er eigenlijk ook altijd wel mensen… Goed, het mag duidelijk zijn dat Stef’s voor veel studenten een onmisbare plek in hun leven is geweest.

Wij spraken de enige echte barman Stef een tijdje geleden:

Stef de Vingerhoed Utrecht barman (2)

Barman Stef (ja, van Stef’s) werkt al zijn halve leven in de horeca: ‘De klootzakken aan de bar zijn óók leuk’

Heb jij tussen 1997 en 2007 aan de Uithof gestudeerd? Dan ben je vast weleens bij café Stef's gewees...

Donderdagavond = studentenavond

Club Monza
Foto: Club Monza

Donderdagavond is in het leven van een student geen doorsnee avond. Nee, het is dé stapavond van de week. En dus trekken Utrechtse studenten er iedere donderdagavond massaal op uit om de stad onveilig te maken. In kroegen als ’t Pakhuis, de Kneus, de Beurs, café Rex en ’t Pandje hebben we allemaal weleens gestaan en ze schenken hier nog steeds avond na avond bier en plezier. En dan zijn er ook nog de plekken die alleen nog maar in onze herinnering bestaan: Tivoli aan de Oudegracht (van de toiletjuffrouw tot het rookhok: legendarisch), Jij&Wij, club Monza, de Havana, café Heerenplein en Filemon. Zucht, die goede oude tijd…

Lees ook:

filemon-en-baucis-utrecht

Dit zijn jullie hilarische/bijzondere/knettergekke herinneringen aan Filemon

Discotheek Filemon & Baucis aan het Utrechtse Janskerkhof is niet meer. De club heeft na 17 jaar de ...

Welverdiende vette hap

Kapsalon snack
Foto: ANP

Natuurlijk werd iedere stapavond afgesloten met een welverdiende vette hap. En dus eindigde je bij ’t Hoekje, de Oaseboom, Falafel City, La Brochette of Polleke met een Turkse pizza, Kapsalon of dürüm-döner. We geven toe: héél af en toe doen we het nog wel eens…

Beste dag van de maand


Er was altijd één dag in de maand waar iedere student reikhalzend naar uitkeek. Was het tot die ene dag roeien met de riemen die je had, leven op bier, droog brood en magnetronmaaltijden; daarna kon álles weer. Die dag viel rond de 24e van iedere maand en laat zich uitdrukken in vijf letters: STUFI!

Studentenhap

bier pizza

Was je stufi binnen, dan kon je eindelijk weer eens fatsoenlijk uit eten, oftewel: een echte studentenhap naar binnen schuiven. Saté bij Florin, een pizza bij Mr. Jacks of – als je het echt bont wilde maken – een heus driegangendiner bij Le Connaisseur (wel met korting, natuurlijk).

6 x hier in Utrecht scoor je een goedkope daghap

Voor als je een bodempje wilt leggen voor het bier dat nog vloeien gaat. Voor als je gewoon zin hebt...

Huisfeestje in de IBB

ibb-utrecht
Foto: Facebookpagina IBB

De IBB aan de Ina Boudier-Bakkerlaan is het grootste en oudste studentencomplex in Utrecht. Woonde je er niet zelf, dan kende je altijd wel iemand die er wél een kamer had en de keuken en badkamer deelde met een stuk of twaalf huisgenootjes. Of anders kende je wel iemand die weer iemand kende die, nouja: you get it. Waar we op doelen zijn de legendarische huisfeestjes in de IBB, waar je dus via via altijd wel een keer terecht kwam.

Smeken om een plekje in de UB

universiteitsbibliotheek-utrecht
Foto: Facebookpagina Universiteitsbibliotheek

Waar we het eigenlijk nog helemaal niet over gehad hebben: het studeren zelf. Want zo af en toe kwam je ook nog wel eens aan je studie toe, zeker in tentamentijd. Had je dan eindelijk al je moed bijeen geraapt en besloten om een dag te gaan knallen in de Universiteitsbibliotheek aan de Drift, dan zat die altijd rammend vol. Stond je dan, met je goede gedrag. Toch maar een biertje dan?

Lees ook:

Kratjesdief steelt voor €100,- aan statiegeld van studentenhuis

Begin dit jaar verdween er een bierkratje met lege flesjes uit de tuin van het huis waarin Ruben (25...

Stapels bierkratten en hordes huisgenoten: 5 x binnenkijken bij Utrechtse studentenhuizen

Binnenkijken bij de sociëteit van studentenvereniging S.S.R.-N.U.: ‘We hebben hier eens een poolparty gegeven’

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.