Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het hart van een Utrechter veroveren: zo doe je dat in 5 stappen

Door Redactie indebuurt Utrecht 14 februari 2020

Ben jij verdronken in de ogen van die leuke Tinder-match of ben je stapelgek geworden op de Utrechter die je tegenkwam tijdens het stappen? Niet zo raar, Utrechters zijn nou eenmaal enorm leuk. Toch kun je misschien een beetje hulp gebruiken om het hart van je geliefde te veroveren. Daarom maakten wij deze lijst met handige tips voor je!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Wees lief voor de stad

Iets negatiefs over je moeder zeggen, daar kom jij mee weg, maar je vrienden moeten het niet in hun hoofd halen. Zo is het ook met Utrecht. Wij Domstad-bewoners trekken het over het algemeen slecht als niet-Utrechters over onze stad klagen. Alleen wij mogen klagen over de eeuwige verbouwingen in het Stationsgebied en de eindeloze stroom fietsers die de stad onveilig maakt. Als je nog een kans wilt maken bij je Utrechtse crush, kun je je dus maar beter op de vlakte houden als het gaat over de nadelen van Utrecht. Wil je op safe spelen? Check dan dit handige artikel even!

Deze dingen mag je echt niet zeggen over Utrecht

Maak indruk met je feilloze kennis

Soraya en Robbert

Denk je dat hij/zij wel kan lachen om hilarische fun facts en bijzondere weetjes? Probeer dan het gesprek zó te draaien dat je deze feitjes soepel kunt laten vallen. Zo kun je bijvoorbeeld over de bierboot beginnen die elke week langs de Oudegracht vaart of één van de vele mysteries die Utrecht rijk is verklaren. Wedden dat je toekomstige liefde binnen no-time verkocht is?

8 x weetjes over Utrecht waarmee je indruk maakt in de kroeg

Ken je afkortingen

Falco en Iris

Utca, Utje, 030… Talloze benamingen voor de Domstad. We hopen dat je ze kent, want je date zal ze ongetwijfeld gebruiken als jullie in de volgende stadia komen. Met een beetje geluk blijft het hierbij, als je pech hebt wordt het nog erger: ASW is Amsterdamse Straatweg, Hoog Catharijne wordt HC en MVP staat voor Maarsseveense Plassen. Toch zullen we je het niet snel kwalijk nemen als je deze afkortingen niet kent. 030 is wel een must!

Ga op een fantastische eerste date

Heb je hem of haar weten te overtuigen op een eerste date te gaan? Fantastisch! Zorg ervoor dat je eerste date zo spetterend is dat je een blijvende indruk maakt. Beklim de Dom, vaar langs de grachten, doe een kroegentocht of organiseer een picknick in één van de vele parken in Utrecht. Ga terug in de tijd in Het Utrechts Archief, versla elkaar bij GameState, dans tot in de vroege uurtjes of bezoek een concert. Natuurlijk kun je het ook casual houden met een drankje in een Utrechtse kroeg want daar zit je eigenlijk ook altijd goed.

Een eerste date? In deze Utrechtse kroegen zit je goed!

Liefde gaat door de maag!

Zoals iedereen weet gaat liefde door de maag, zo ook de liefde van een Utrechter. Er zijn talloze plekken in de stad waar je jouw maag kunt vullen en je hart kunt laten overlopen. Zo kun je gezellig gerechtjes delen, het goed aanpakken en direct voor een 5-gangen diner gaan of na een gezellige nacht samen ontbijten.

De beste restaurants van Utrecht: dit zijn al onze tips

Een van de onderwerpen waar we het allerliefst over schrijven op indebuurt? Eten, en dan in het bijz...

Succes gegarandeerd

Foto: Unsplash

Zo, nu ben jij er klaar voor om die fantastische Utrechter aan te spreken. Is het gelukt en is het tijd voor de eerste zoen?! Dan hebben we een paar fijne tips voor je…

9 x zoenspots in Utrecht

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.