3 x supermooie fietsroutes in en rondom Utrecht

Door Janine Guijt 21 april 2019

Hoe blij word jij als de thermometer de vijftien graden weer voorbijgaat na de winter? Wij krijgen dan spontaan zin om op de fiets te springen en kilometers te maken in het zonnetje. Picknickmandje mee en fietsen maar. Mooie fietstochtjes maken vanuit Utrecht kan gemakkelijk. We maakten een overzichtje met prachtige fietsroutes voor je. Veel plezier!

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Typisch Hollands rondje Utrecht


Duur: 2 uur
Aantal kilometer: 37 kilometer
Meer informatie vind je hier.

Oer-Hollandse landschappen en historische hotspots; je vindt het allemaal langs deze route. De route start in de binnenstad van Utrecht en brengt je snel in de prachtige natuur rondom de stad. Je komt langs Maarssen, Oud-Zuilen, Groenekan, De Bilt en Bunnik. De route eindigt op het Domplein.

Langs de Utrechtse forten

Duur: 2,5 uur
Aantal kilometer: 43,8
Meer informatie vind je hier.

De gemeente Utrecht heeft samen met De Hollandse Waterlinie een mooie fietsroute ontwikkeld die je langs acht forten leidt. Onderweg kom je veel bijzonders tegen. Wist je bijvoorbeeld dat er alleen houten huizen gebouwd mochten worden binnen een kring van 1 kilometer van een fort? Dit deden ze zodat de huizen afgebrand konden worden bij oorlogsdreiging en het ‘schootsveld’ weer vrij werd voor de soldaten. Deze zogenaamde Kringenwet was tot 1963 van kracht. Daarom is het oosten van Utrecht ook zo prachtig groen gebleven. Tijdens de fietstocht ontdek je nog veel meer over De Hollandse Waterlinie.

De Utrechtse Heuvelrug


Duur: 2,5 uur
Aantal kilometer: 39
Meer informatie vind je hier.

Wil je de stad even helemaal achter je laten en genieten van heideveldjes, stuifduinen en bossen? Spring dan op de fiets om deze route over De Utrechtse Heuvelrug af te leggen. Onderweg kom je ook nog eens prachtige landhuizen en villa’s tegen.

Verder lezen

wandelroute utrecht

5 x de mooiste wandelroutes in (de omgeving van) Utrecht

Je kunt in de omgeving van Utrecht ongelofelijk goed de benen strekken. Heb jij zin om een fijne wan...

Dagje weg: deze leuke plekken liggen op fietsafstand van Utrecht

Rust en ruimte: 5 x geweldige natuurhuisjes in de buurt van Utrecht

Magisch mooi: deze video van de natuur in en rond Utrecht

5 x waarom je heus niet op wereldreis hoeft als je in Utrecht woont

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.