Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dingen waar wij Utrechters uitermate goed in zijn

Door Janine Guijt 29 maart 2020

We hoeven het je natuurlijk niet meer te vertellen: Utrechters zijn echte toppers. Ieder heeft zijn eigen unieke kwaliteiten, maar er zijn ook een heleboel dingen waar we gezamenlijk talent voor hebben. Zoals deze vijf dingen:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Typische stadslekkernijen bereiden (en eten)

broodje mario utrecht
De Italiaanse bol is rijkelijk belegd / Foto: Pauline Dons

Goed, Utrecht staat niet bepaald bekend als culinaire hoofdstad van Nederland (zelfs de burgemeester maakt grapjes over het gebrek aan een Michelin-ster in ons stadsie). Toch kun je je buikje behoorlijk rond eten aan lekkernijen hier. Vooral die van het soort ‘echt Utrechts’ verdienen wat ons betreft een speciale vermelding. De domtorentjes van bakkerij Theo Blom, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van het alom geprezen Broodje Mario, de botersprits, of een biertje van een Utrechtse brouwerij?

Bucketlist voor Utrechtse foodies: dit moet je echt een keer gegeten hebben

Hysterische taartjes, bijzondere cocktails en kunstige latte's: als je ook maar een béétje een foodi...

Hindernisfietsen

Als hindernisfietsen een Olympische sport was, bestond het Nederlands team vast volledig uit Utrechters. We hebben hier dagelijks te maken met slalommen om dagjesmensen, peloton rijden tussen de duizend andere fietspadgebruikers, wegafsluitingen omzeilen, zorgen dat we niet de gracht in fietsen en ga zo maar door. Heus: wij zien de gouden medailles al binnen stromen.

Pas op: bij dit kruispunt in Utrecht gebeuren de meeste ongevallen

De afgelopen drie jaar heeft Rijkswaterstaat het aantal geregistreerde ongelukken in Utrecht geteld....

Ingenieuze uitvindingen doen

In onze stad wonen (of woonden) slimme koppen die vernuftige uitvindingen doen. Wat dacht je van deze tovertafel die mensen met dementie helpt? Of de HipDonkey, een gadget waarmee je je jas makkelijk mee kan sjouwen. En oké, deze telt eigenlijk niet mee, maar verdient wat ons betreft toch een vermelding: wist je dat de uitvinder van wi-fi uit Maarssen komt?

Bizarre wereldrecords verbreken

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Angeliek de Jonge

De grootste, de langste, de meeste … het leven is één grote wedstrijd voor sommige Utrechters. Hoe leuk is het dan om een wereldrecord proberen te verbreken? Daar zijn we best succesvol in gebleken; onder meer het wereldrecord ‘lange mensen bij elkaar’, ‘selfie met de grootste selfiestok ter wereld’ en touwtjespringen zijn gevestigd in Utrecht.

Toen in Utrecht: Deze wereldrecords staan op naam van Utrecht

In het voorjaar van 2019 kwamen honderden lange mensen richting Utrecht met als doel het record 'lan...

Kunst maken

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad / © Angeliek de Jonge

Utrecht is natuurlijk de stad van Gerrit Rietveld en Dick Bruna, maar ook vandaag de dag zijn er superveel kunstenaars die onze stad kleuren. Street artists JanisdeMan (je weet wel, van de boekenkast op de Amsterdamsestraatweg) en Leon Keer doen dat vrij letterlijk. Of wat dacht je van de wereldberoemde timelapses van Frans Hofmeester? Maar ook op de minder bekende kunstenaars mogen we trots zijn als Utrechters. Neem bijvoorbeeld Kathrin die willekeurige voorbijgangers op de Amsterdamsestraatweg schildert.

Lees ook:

6 x lichtpuntjes in Utrecht tijdens deze crisis

Kun je wel een portie vrolijkheid gebruiken in de coronacrisis? Ondanks alle maatregelen die er geno...

9 redenen waarom je liever in Utrecht woont dan in Amsterdam

Toen in Utrecht: 7 x foto’s van vroeger waar je blij van wordt

10 x Utrecht door de ogen van kunstenaar de Verfdokter

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.