Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x de leukste hardlooproutes van Utrecht

Door Fleur Dassen 10 januari 2021

We zien ze overal in Utrecht: hardlopers. Dat is ook niet gek, want de sportscholen zijn nog steeds gesloten. We moeten onze beweging dus ergens anders vandaan halen. We motiveren je graag en zetten vijf hardlooproutes voor je op een rij. Haal jij je hardloopschoenen uit de kast? 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Singel

Dat is nog eens een leuke (en sportieve!) manier om de singel te bewonderen. De route is ongeveer vijf kilometer. Je kunt de route overal aan de singel beginnen en de route is niet moeilijk! Als je de singel maar aan je linker- of rechterhand houdt.

Het Lint

Deze route volgt het Lint in Leidsche Rijn. Het pad loopt door het Maximapark en is ongeveer acht kilometer. De route is zes meter breed en verhard. Het is een geliefde plek, waardoor je er ook fietsers, wandelaars en skaters tegenkomt. De beschrijving is niet lastig, want je hoeft alleen het pad van het Lint te volgen.

Het Noorderpark

Dit rondje begint bij station Utrecht Overvecht. Je volgt het spoor totdat je de Darwindreef kruist. Je steekt daar over en, om het fort op de Bastionweg heen tot je bij de rotonde komt. Bij de rotonde ren je het Noorderpark in. Daar volg je de route totdat je naar links kunt. Je vervolgt je weg naar de Moldaudreef, gaat bij de rotonde naar links de Moedeldreef op en dan ben je weer terug bij station Utrecht Overvecht. Het rondje is ongeveer vijf kilometer lang.

Langs de kade

De Muntkade is een leuke plek voor een picknick, om in de zomer te zwemmen of lekker te zitten. Je hoeft het niet bij zitten te laten, want deze omgeving leent zich ook heel goed voor een hardlooprondje. Nadat je deze route hebt gerend, ben je het daar vast helemaal mee eens. De route is ongeveer zes kilometer lang.

Gansstraat

Deze route begint op de Gansstraat en is ook ongeveer vijf kilometer. Je loopt de Gansstraat af en voor het viaduct ga je naar links de Tamboersdijk op, die overloopt in de Adriaen van Ostadelaan. Langs het Wilhelminapark ga je naar de Burgemeester Reigerstraat en links de Maliebaan op. Je rent via de Maliesingel terug naar het startpunt op de Gansstraat.

Lees meer:

centrum steenweg utrecht

Hier word je wél vrolijk van: 7 x lichtpuntjes in Utrecht

De kerstboom is de deur uit, de agenda is leeg, het is donker en druilerig en ohja, er is ook nog st...

Vanuit je luie stoel over het nieuwe stukje singel varen? Het kan dankzij Google Street View

Wauw! 10 x supermooie lichtkunstwerken in Utrecht

10 jaar geleden alweer: zo zag Utrecht eruit in 2011

7 x ontwikkelingen in Utrecht om naar uit te kijken in 2021

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.