Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x buitenlandse reisblogs over Utrecht

Door Laura Heemskerk 13 mei 2018

Dat Utrecht een prachtige stad is, hoeven we je niet meer te vertellen. Buitenlandse media en reisblogs beginnen dat ook te zien en bezoeken ons stadsie dus met steeds meer plezier. Vijf reisblogs over Utrecht en waarom het zo leuk is!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Leuker dan Amsterdam

Utrecht is al vaak vergeleken met Amsterdam en Lauren Barth van de reisblog Departful doet het ook weer. Vinden we helemaal niet erg, want ze kiest vol overtuiging voor de Domstad! ”I like Utrecht more than Amsterdam. In fact, it’s probably my favourite city in the Netherlands and one of my top picks in Europe,” schrijft ze. Ze wordt onder andere blij van de unieke grachten, bijzondere architectuur, Utrechtse horeca (”The food scene in Utrecht is on point”) en het dorpsgevoel in een grote stad. Ook noemt ze het feit dat iedereen in Utrecht fietst… Tja, dat kunnen we niet ontkennen!

Utrecht staat in de top drie van dit fantastische fietslijstje

Met fijne tips

de-bierverteller
Foto: De Bierverteller

Op de reisblog Global Grasshopper weet Lee Hubbard de sfeer van Utrecht heel goed te pakken. Hij beschrijft hoe Utrecht straalt en leeft door de mix van oud en jong en hoe de straten zich vullen met ”… chatter as the locals sip coffee and catch up with friends, while every bit of the canal is put to good use”. En is dat niet precies hoe we Utrecht zo graag zien? Ook tipt hij de bloemenmarkt op Janskerkhof, een rondvaart met Schuttevaer en de biertjes van De Bierverteller. Deze man weet waar hij het over heeft!

Hier in Utrecht drink je de lekkerste ijskoffie

Unexpected grace

Rietveld Schroderhuis Utrecht

De schrijfster van de reisblog A Lady in London had slechts één dag in de Domstad, maar toch was ze aangenaam verrast door de charme van Utrecht. Haar enthousiasme over architectuur bloeide op toen ze het Rietveld Schröderhuis bezocht (”… so exciting that I want to hug all my fellow architecture nerds”), ze liet zich verleiden door de cheesecake van Carla’s Conditorie en geniet van de energie van de stad. Zoals ze aan het einde zegt: ”My one day in Utrecht has been quick, but the city’s unexpected grace has won me over.” Een dag is natuurlijk kort, maar hoeveel bucketlist-items zou jij in één dag weg kunnen strepen?

Bucketlist voor Utrechters: deze dingen moet je gedaan hebben als je in Utrecht woont

Bucketlist voor Utrechters: deel 2!

Veel doen in weinig tijd

Vicky en Chris, een getrouwd stel uit Engeland, reizen samen de hele wereld over en hebben daarbij Utrecht gelukkig niet overgeslagen. Zoals veel reisbloggers hadden ze maar kort de tijd om Utrecht te ontdekken (28 uur!), maar die hebben ze goed besteed: ”Utrecht is so compact, we did get to see and do a lot in such a short space of time.” Een wandeltour, een rondvaart door de grachten, eten bij Graaf Floris en natuurlijk een ijsje langs de grachten. Net als Lauren Barth viel het deze reizigers op dat iedereen fietst en ze waarschuwen hier dan ook voor: ”Oh but watch out for the million and one people on bikes whizzing around, they take no prisoners!

Utrechtse toeristen Hannah & Rachel: ‘We krijgen veel kwade blikken van fietsers’


Meer over Restaurant Graaf Floris ontdekken?

Restaurant Graaf Floris restaurants en horeca

Gesloten09:30 - 00:00

Vismarkt 13, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Reisbijbel Lonely Planet

oudegracht

Lonely Planet, de bijbel van vele reizigers, noemde Utrecht in 2012 in de top 10 unsung places. Inmiddels is dit misschien wel veranderd, maar het commentaar van Lonely Planet klopt nog steeds als een bus. ”Its old town is encircled by a medieval canal, and you can hop on a boat tour to visit the city’s bustling, vibrant wharves. Built to connect the canalside with Utrecht’s impressive townhouses, today these unique spaces are filled with bohemian cafes, shops, restaurants and bars.” En Lonely Planet kan het weten. Trots op ons stadsie? Wij ook!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.